Wat Conversation grenzen dreigen te worden genoemd in de Algemene gezondheidszorg afhankelijk?

culturele grenzen in de wellness-behandeling onderworpen moeten zijn welzijn behandeling goeroes aan te passen aan verschillende raciale en etnische bevolkingsgroepen. Individuen hebben verschillende taalvaardigheden en etnische keuzes, en deze variaties aanwezig interactie zorgen. De culturele obstakels leiden tot een beter begrip van culturele verschillen, media keuzes en taaleisen voor meerdere etniciteiten.

Onder maalt populatie omvatten voornamelijk mensen vandaag van lagere sociaal-financiële bevolking en ze lijden aan een gebrek aan begrijpelijke welzijn info. Hun begrip van de gezondheid en fitness zorgproces grenzen van hun vermogen om te begrijpen hoe het programma werkt, en de-onder geserveerd bevolkingsgroepen hebben veel meer intense een-op-1 communicatie. Mensen van afgelegen en populaties hebben doorgaans de grootste moeten hebben voor welzijn behandeling bedrijven, en deze is van betere problemen bedrijven omdat ze ter plaatse toegenomen behoeften op conversatie procedures.

Wellness geletterdheid omvat de capaciteit om klinische termen realiseren en welzijn behandeling van gegevens, en het is een barrière in de wellness-behandeling gebied. Veel mensen hebben moeite communiceren prive gezondheid en fitness info aan artsen en ze missen een duidelijk begrijpen van de gezondheid en fitness informatie die zij ontvangen. Deficiëntie van gezondheid en fitness geletterdheid Een patiënt zal het moeilijker maken voor aanbieders om adequaat te diagnosticeren, behandelen en beheren van ziektekostenregelingen cliënt en fitness, en schrikt personen uit het nastreven van een goedgekeurde bereiden van de behandeling. Wellness leveranciers behandeling geconfronteerd dag-tot-dag obstakels als ze verbinding maken met personen die beperkt weten van welzijn zorg zinnen, en stressvolle scenario’s allemaal via een welzijn ramp groter maken grenzen aan geletterdheid in het welzijn behandeling onderwerp.

kwetsbare bevolkingsgroepen bevatten de onverzekerden, etnische minderheden, ouderen en personen geïdentificeerd met een chronische ziekte, en een flink aantal van hen ervaring barrières in de algemene gezondheidszorg discipline. Ze eisen doorgaans het hoogste niveau van diensten, maar zijn niet in staat om te winnen van de gezondheidszorg te verwerven omdat hun kennis obstakels en slecht welzijn. Zij kennis verminderen welzijn zorg van topkwaliteit en een slechtere gezondheid en fitness resultaten omdat artsen zijn meestal niet in staat om ziekte en kwaal vroeg voldoende om effectief in te grijpen ontdekken. Kwetsbare groepen meestal weg te houden van de medische behandeling procedure dankzij de vele ervaren beperkingen.

De vrees van het schenden van privateness en vertrouwelijkheid kan een barrière voor leveranciers die het gebruik van belangrijke digitale communicatie te beperken. De Gezondheid en fitness informatie en feiten Privateness en draagbaarheid Act van 1996 (HIPAA) schetst zeer specifieke privateness en vertrouwelijkheid beperkingen voor alle gezondheidszorg specialisten en institutions.The gebruik van media om te communiceren rechtstreeks met individuen verbetert de uitdagingen van het schenden HIPAA beperkingen, en bloot deskundigen in de gezondheidszorg om grotere dreiging van rechtszaken van particulieren. Wellnessbehandeling leveranciers die te verwerven, te winkelen en te leveren algehele gezondheid informatie elektronisch te verbeteren hun publiciteit door onbedoeld vertrouwelijke niet-publieke welzijn feiten vrijgeven dus ze kunnen eventueel sturen duidelijk van elektronisch communiceren.

Category: Voedingsmiddelen

Comments are closed.