Wat is Chyawanprash? – Gezondheid en fitness Gains, Elements, Facet-Effecten, en hoe het te gebruiken

Een Herbal Tonic met Superb Wellness Rewards

Vaak gebruikt in India voor wellness en welzijn, chyawanprash is een natuurlijke tonic op ingesteld door gebruik te maken van een historisch Ayurvedische formule. Deze Ayurvedische preparaat bevat kruiden die worden geacht te sterk immuunsysteem-booster en energieke vermogen.

hebben

Laten we gewoon een zoektocht naar wat er precies is chyawanprash, wat zijn de primaire componenten, zijn gezondheid voordelen en hoe u het kunt gebruiken voor reclame en marketing van uw welzijn en welbevinden.

Wat is Chyawanprash?

Chyawanprash wordt ook gespeld als chyavanaprasha en chyavanaprasam en moge ook worden aangeduid als chyawanprash rasayana. De uitdrukking ” verwijst naar tonic.

De combinatie, die lijkt te zijn als een jam, wordt vervaardigd in dienst krachtige ayurvedische kruiden, en wordt over het algemeen gebruikt in India. Deze natuurlijke tonic, die een bruine kleur en een kleverige regelmaat heeft, is een combinatie van zoete, bittere en kruidige smaak.

Dabur, Himalaya, en Zandu zijn enkele van de meest voorkomende chyawanprash modellen gekocht in India en over de hele wereld. Organic India heeft ook deze planning voor de westerse wereld.

Oorsprong van de Chyawanprash

De uitdrukking ‘chyawanprash’ is overgenomen uit het identificeren van een Rishi of salie door de naam van de in de 4e eeuw voor Christus, gaat de methode voor dit kruidenpreparaat. Zij stelt dat chyawanprash is de grootste en meest efficiënte van alle organische tonics die er zijn voor de mensheid.

Elementen van Chyawanprash

Deze krachtige natuurlijke tonic bestaat uit een mengsel van 49 Ayurvedische kruiden. Amla of de Indische kruisbes is het belangrijkste ingrediënt van deze tonic. Ongeveer 100 g van deze oplossing bevat 15.000 mg amla.

Ook bestaat uit andere effectieve kruiden die zijn erkend voor hun welzijn extra voordelen. De checklist bevat ashwagandha, vidarikand of pueraria, pippali of lange peper, witte sandelhout, kardemom, Tulsi, brahmi, arjun, jatamansi, neem en heel wat andere mensen.

De kruidenextracten worden gemengd in gepasteuriseerde saffloer honing en geklaarde boter. Het wordt gewoonlijk aangeduid als een fruit jam met honing.

Welzijn positieve aspecten van Chyawanprash

De mix van alle 49 kruiden helpt chyawanprash een krachtige immuun booster tonic. De belangrijkste component van deze organische rasayana, amla, bevat 30 keer extra vitamine C dan sinaasappels. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom chyawanprash is dergelijke een krachtige immuun-booster. Het beschermt het gehele lichaam tegen bacteriële, virale en schimmelinfecties.

Het stimuleert een gezond ademhalingssysteem en is bijzonder nuttig voor de evenwichtige uitvoeren van de longen. Dit betekent in feite dat chyawanprash is een uitgebalanceerde kruiden remedie voor alle mensen met astma en hardnekkige bronchitis.

Het is goed voor de spijsvertering. Het balanceert het maagzuur en bevordert de vertering van voedsel en de absorptie van voedingsstoffen in het bloed. Het geeft ook vermindering van obstipatie, vermindert winderigheid, en verlicht misselijkheid en diarree.

Chyawanprash kan ook helpen zuiveren het bloed, het stimuleren van de lever, en onderschrijven de verwijdering van verontreinigingen uit de lichaamsbouw. ​​

Deze kruiden tonic stimuleert ook de gezonde werking van het hart. Het is een krachtige energizer voor de geest en helpt bij het verbeteren van de concentratie en het geheugen.

Chyawanprash is een anti-oud kruidentonicum en het helpt rimpels en vergrijzing van het haar te voorkomen. De sterke anti-oxidant en verjongende kruiden vertraagt ​​het ouder worden van de cellen, levert de juiste voeding, en moedigt jeugdigheid en een lang leven.

Naast de bovenstaande voordelen voor de gezondheid, chyawanprash verhoogt ook de seksuele efficiëntie en tevredenheid, behoudt alle gevoel organen voedzaam, verbetert de teint en de situatie van het haar. Het wordt ook door bodybuilders aangevraagd voor het opzetten van spiergroepen.

Hoe gebruik Chyawanprash

De raden dosering voor chyawanprash is een persoon theelepel beide in de ochtend en ‘s nachts. De kleverige jam kan specifiek worden genomen. Het kan ook gemengd warmte melk of water. Sommige mannen en vrouwen als het nemen van deze kruiden tonic door het op een cracker of brood als perfect.

Side-uitkomsten van Chyawanprash

Een van de belangrijkste angsten die mensen hebben over chyawanprash is dat het verkoopkansen om vet te bereiken. Deze angst is gericht op de realiteit dat deze organische behandeling bevat geklaarde boter of ghee. Toch ghee is niet de belangrijkste component in deze natuurlijke tonic. Het wordt voornamelijk gebruikt voor adequate menging van de elementen. Daarnaast is de hoeveelheid geklaarde boter in chyawanprash is vrij minimaal, dat niet kan leiden tot gewichtstoename.

Sommige mensen klagen over een brandend gevoel in de buik direct na het nuttigen van deze kruiden tonic. In dergelijke omstandigheden is het raadzaam om warm (niet heet) melk drinken na de consumptie van chyawanprash.

Je kan heel goed ook aan de slag wilt met vijftig procent-een theelepel van de natuurlijke mix en vervolgens geleidelijk gaan naar de totale verbeteren om een ​​theelepeltje.

Chyawanprash is een veilige en gezonde organische tonic en individuen van alle leeftijden kunnen nemen voor het goedkeuren van gezondheid en fitness, welzijn en duurzaamheid. Jonge kinderen zo jong als 3 vele jaren achterhaald kan verwerven. Toch maken gegarandeerd te minderen met de dosering voor jeugdige kinderen.

Maak Chyawanprash een integraal onderdeel van uw Welzijn Behandeling Plan

Chywanprash heeft veel gezondheidswinst en het is veilig en gezond te gebruiken voor mensen vandaag de dag van alle leeftijden. Echter, is het raadzaam om te overleggen met een arts als u op frequente geneeskunde of heeft u continue stoornis.

Het is ook een goed idee om het leven stijl aanpassingen in uw dagelijks dagelijks leven, zoals een te introduceren evenwichtige voeding en het uitoefenen van de mooiste voordelen van chyawanprash krijgen.

Category: Dieten

Comments are closed.