Wat is Circumstance Administration in Welzijn behandeling?

Medische verbeteringen overleving stegen tussen de onwel en gewonde patiënten. Verzekeringsdekking bedrijven omstandigheid administratie afdelingen ingericht om significante dollar scenario’s te monitoren. Een groot deel van de positie van een omstandigheid manager is ziekte of ongeval en de daaropvolgende systeem van behandelmethode van de patiënt te documenteren. Hoewel deze rol in eerste instantie bedoeld was om de stijgende kosten van katastrofisch scenario’s te beheersen, case professionals pleiten voor de betrokken persoon ook.

Long-expressie ziekten of ongevallen met aanzienlijke revalidatie zijn gedacht katastrofisch. Een casemanager kan ‘lenen’ voordeel dollars te betalen voor diensten normaal niet inbegrepen. Als een getroffen individu verlangt een gespecialiseerde rolstoel of voedingssupplementen, zijn scenario manager uit hoe ze te krijgen. Katastrofisch omstandigheden kan gewoon hoger zijn dan de beperkingen van een wellness-strategie. Wanneer geïdentificeerd met een katastrofisch ziekte, kan een individu mogelijk te laten groeien ‘onverzekerbaar’ zijn als ze verliest bescherming, moet ze rekenen op voorwaarde of federale plannen. Een scenario supervisor misschien mogelijkheden voor een blijvende bescherming te presenteren.

Binnen een medisch centrum zijn er verschillende hoeveelheden van de behandeling, zoals intensieve behandeling, acute behandeling, revalidatie en lange-zin zorg. Een getroffen persoon kan misschien krijgen lichamelijke behandeling, beroeps remedie en andere ondersteunende bedrijven. Catastrofaal pijn patiënten moeten vaak dagelijks leven verantwoordelijkheden opnieuw leren of leren om overal te krijgen in een rolstoel.

Een omstandigheid manager beoordelingen scenario van een patiënt met zijn zorgverzekeraar en bepaalt of hij is mooi genoeg voor huis zorg, ziek voldoende voor ziekenhuisopname, of kunnen profiteren van een verpleeghuis woning, herstellingsoord medisch centrum of hospice. Situatie managers kunnen coaching voor familieleden gebruikers, waarmee de familie te zijn zo betrokken in de dagelijkse behandeling als ze willen.

regelen

Door het identificeren katastrofisch gevallen vroeg, scenario management kan helpen klanten krijgen de beste zorg van goede kwaliteit hoewel het behoud van winst dollar voor toekomstige zorg. Ziekenhuizen hebben zaaksadministratie afdelingen die werken met patiënten en hun gezinnen zeker een hoge uitstekende behandeling wordt verkregen te zijn. Wanneer familieleden vennoten hebben geen medische achtergrond en niet begrijpen verschillende behandelmethode opties of hoeveelheden van de behandeling te verkrijgen, kan een scenario supervisor hulp communicatie.

Category: Voedingsmiddelen

Comments are closed.