Wat is de chemische samenstelling van Menselij?

Emaille — de witachtige bekleding — is het moeilijkste en meest gemineraliseerde deel van het glazuur en van het volledige menselijk lichaam. Ongeveer 96 procent van glazuur bestaat uit een mineraal genaamd hydroxileapatite, een type dat helpt ook tot vijftig procent van het bot. De andere vier pc is het drinken van water en organische en natuurlijke materialen. Sinds zijn hogere focus van minerale vermogen, email is krachtig genoeg om de stam van bijten, kauwen en malen weerstaan. Dat gezegd hebbende, dat identieke eigenschap glazuur broos en vatbaar maakt voor scheuren en chippen.

Dentin, een geel-getinte materiaal, kan make-up het grootste deel van de tand. Het is verantwoordelijk voor het leveren van de tand zijn kleuring. Dentine, dat is aanzienlijk minder gemineraliseerd en minder broos dan glazuur — met 70 procent mineralen (hydroxylapatite en calciumfosfaat), twintig procent biologische en natuurlijke voorraden (meestal eiwitten) en 10 procent H2O — fungeert als leidraad voor de glazuur. Omdat dentine is zachter, het is een stuk meer vatbaar voor verval.

Cementum, een geelachtige stof die de wortel van een tand, is zelfs zachter dan het glazuur en het tandbeen. Hydroxypatite is de belangrijkste mineraal, bestaande uit ongeveer 45 procent van het. Eiwitten, voornamelijk collageen (het meest voorkomende eiwit in mensen), make-up 33 procent van het cement, hoewel H2O wordt nog door de overige 22%. De functie van het cement is om de tand te verankeren aan het kaakbeen en maken de balans.

Als de ‘zenuw’ van de tand, de belangrijkste functie van de pulp is het ras dentine door middel van organische cellen op het buitengebied genoemd odontoblasten. De pulp bestaat uit bloedvaten en zenuwen. Tussen de cellen die deel uitmaken van de pulp zijn witte bloedcellen, zoals macrofagen en T-lymfocyten.

Onderzoekers geloven dat dat fluoride — een editie van de factor in tandpasta — is een voorname factor in de tand remineralisatie. Zodra fluoride wordt op het gebied van de tand, trekt andere mineralen. Dus dit soort blootstelling verlaagt tandbederf.

Category: Supplementen

Comments are closed.