Wat zijn de mogelijkheden voor het vervangen van ontbrekende tanden

p Er zijn vele selecties men kan nemen bij het veranderen ontbreekt glazuur. Vaak is de conclusie op dat de beste alternatief is afhankelijk van een aantal aspecten:

1. Het bedrag van de tand ontbreekt

twee. De plaats van de tand ontbreekt

drie. De esthetische invloed van de ontbrekende tand

4. Het effect van de ontbrekende tanden op te voeren

vijf. De oorzaken voor om ontbrekende tand te vervangen

Al deze elementen willen in wat moet worden genomen om te overwegen bij de besluitvorming over de selectie van de voorkeur voor het veranderen van ontbrekende tand in de mond. Daarnaast is de recente toestand van de mond van het individu moet worden beoordeeld door een tandarts om te bepalen welke opties haalbaar of wenselijk is.

Bij het kiezen wat te doen over het missen van emaille, zijn er normaal 4 selecties die er zijn om een bepaalde persoon:

1. Doen Praktisch niets

Na ontbrekende tand in de mond houdt niet noodzakelijkerwijs in dat een persoon om ze te vervangen door synthetische emaille. De plaatsing van een synthetisch materiaal in de mond bemoeilijkt de reinigingsmethode. Als de apparatuur niet naar behoren wordt schoongemaakt, kan het welzijn van de resterende tand worden aangetast. Dus als doel niet wordt beïnvloed en esthetiek is geen zorgen te maken, is er echt geen verklaring tot gebied kunstmatig glazuur in de mond.

2. Afneembare partiële prothese

Een uitneembare partiële prothese is een prothese die kunnen worden ingebracht en uitgeroeid door de betreffende persoon. Het kan variëren van iets zo eenvoudig als een lepel prothese die een tand opgehangen aan een stuk acrylaat een veel ingewikkelder apparaat vervangen vele emaille. Het kan alleen van acryl worden gemaakt of het kan worden opgebouwd uit een metalen behuizing bekleed met tand en tandvlees-gekleurde acryl.

Direct na de selectie om vrijwel niets te doen, de uitneembare partiële prothese is de meest redelijk geprijsd alternatief voor het veranderen glazuur. Er zijn nogal wat voordelen bij de keuze voor een uitneembare partiële prothese:

 • De belangrijkste winst van een uitneembare partiële prothese is de eenvoud van reiniging. Vanwege het feit dat het product kan worden gehaald uit de mond, het vergemakkelijkt het reinigen van het apparaat en de overige gebouwen in de mond.
 • uitneembare partiële prothesen ook eenvoudiger om een ​​flink aantal ontbrekende email uitwisselen de mond die niet grenst aan elke individuele andere. Voor gelegenheid, als er ontbreken tanden aan beide zijden van de hogere kaak, de apparatuur kan worden gevormd overspannen gehele gehemelte alle ontbrekende glazuur vervangen door een enkel systeem.
 • Iedere de negatieven van uitneembare partiële prothesen betrekken esthetiek en troost. Omdat afneembare partiële prothesen bellen voor de plaatsing van de klemmen zodat het oplossen van de inrichting in de mond, kan het niet als esthetisch zijn, met name indien deze gespen niet volledig kan worden verborgen. Toch een goed gekozen situatie geschoolde schoonheid tandarts en technicus, afneembare gedeeltelijke prothesen kunnen worden geproduceerd redelijk esthetische vinden.

  De andere nadelen losneembaar apparaten zijn dat ze niet zo ontspannen door de extra volume in de mond en ze zijn niet zo stabiel als de andere twee alternatieven die ongeveer hieronder zal worden besproken.

  3. Preset Bridge

  Een preset brug vervangt ontbrekende glazuur door bekroning de tand naast de kamer en door de schorsing van valse tanden over de kloof. De valse tanden zijn bevestigd naast elkaar in een string en verbonden met twee kronen (caps) op mogelijk afronding. De twee kronen zitten dan de werkelijke tanden die helpen om de verkeerde glazuur op zijn plaats te houden.

  Preset bruggen kosten extra dan partiële prothesen, ook al zijn ze veel veiliger en vaak veel meer esthetisch. Ze zijn gewoonlijk moeilijker te reinigen, terwijl 1 kan ook nu gebeuren met behulp van speciale reinigingsmiddelen.

  De belangrijkste beperking van de brug gemonteerd is dat het niet kunnen gebruiken om ook verschillende vervangen ontbreekt tand. Als het gat veel te groot en te talrijk valse tanden nodig om tussen de twee kronen worden opgeschort, dan is de succesvolle plaatsing van een vastgemaakt brug is onzeker. Tandartsen vaak zekere voor het facet waarschuwing en terughoudend om een ​​vaste brug waar de goede resultaten van de behandeling in gevaar te plaatsen is.

  Het andere nadeel een voorinstelling brug is de wezenlijke verwijdering van audio tand constructie indien de klaar de aangrenzende tanden te kronen krijgen. In een mond waar tandbederf op de tand die de brug ondersteunen een kroon nodig heeft gemaakt, is dit geen probleem. Indien de ondersteunende tanden intact en onbeschadigd, invoegen van een kroon rond hen vormt nodeloos intens.

  Een veel conservatieve benadering voor het uit brug wordt een MarylandBridge. Als alternatief van bekroning de aangrenzende tand om een ​​valse tand in het gat van de ontbrekende tand te schorten, zijn twee metalen vleugels gehandeld op de ruggen van de aangrenzende tand. Anderzijds kan de MarylandBridge alleen gebruikt om een ​​ontbrekende tand schakelen. Het is over het algemeen niet zo krachtig als een normale preset brug en mogelijk niet geïndiceerd voor specifieke mensen als gevolg van het karakter van hun beet (de positionering van de tanden, hoe ze bij elkaar komen en verschuiven tegen zowat elke andere hele functionaliteit).

  4. Implantaten

  Implantaten zijn de plaatsing van een pin in het kaakbot en een onware tand wordt dan over de pen zetten. Het is niet in tegenstelling tot het planten van een tand en wortel, zij het een kunstmatige name terug in de kaak waar de ontbrekende tand ligt. De halte eindresultaat zal zijn als het bezit van een nieuwe tand of tanden weer in de mond, afhankelijk van hoeveel tanden worden vervangen

  De positieve aspecten van het bezitten van implantaten:.

 • Zij zijn de meest esthetische van de vier opties die er zijn.
 • Afgezien van de uitstekende esthetiek, implantaten zijn ook effectief in dat ze toelaten om kaakbot te behouden. In een standaard kaak, de tandwortels bijstand aan het kaakbot te ondersteunen. Als een tand en de wortel uitvallen, zal het kaakbot slag toresorb en het kaakbot zal krimpen. Meer dan tijd, zou de vermindering van kaakbot maken het moeilijk om een ​​verwijderbare uitrustingen trekken.
 • De conservering van kaakbot kan helpen om het gezicht esthetiek beheren als er een begeleidende ongunstige uitslag op het gezicht esthetiek wanneer kaakbot vergoten wordt. Met uit de ondersteunende samenstelling van kaakbot onder het gezicht spiermassa, kon het gezicht oppervlak gezonken inch
 • Implantaten kunnen worden gebruikt om het even welk gamma van ontbrekende tanden in de mond veranderen.
 • Implantaten zijn conservatief de resterende glazuur als geen voorbereiding of eliminatie van tand constructie nodig om de aangrenzende tanden
 • De nadelen verkrijgen implantaten.

 • Implantaten zijn de meest dure mogelijkheid voor het veranderen van email en zijn over het algemeen niet beschermd door de algemene zorgverzekering plannen.
 • Implantaten zijn tijdrovend. De handelwijze is een chirurgische procedure waarbij het implantaat (of pen) in het kaakbot wordt geplaatst, de fabricage van de verkeerde tand vastgesteld (die een weinig als een kroon) worden geplaatst over het implantaat omvatten. Er is meestal een vertraging over het tijdstip waarop het implantaat wordt geplaatst en wanneer de onware tand kan worden bevestigd. Dit omvat doorgaans vele maanden voor therapeutische en de aanvaarding van de synthetische wortel in de mond te staan.
 • De chirurgische plaatsing van implantaten en verwachte opgemaakt-operatieve therapeutisch kan onplezierig zijn.
 • Er zijn specifieke gevallen waarin implantaten niet kan worden gebruikt -. die als wanneer er onvoldoende bot om het implantaat te verwerven
 • In Samenvatting

  Om je geest de beste optie voor het vervangen van ontbrekende emaille in de mond een individuele wensen allereerste om een ​​tandarts voor een evaluatie van de orale kwaal zien. Kort na de tandheelkundige evaluatie, zal een tandarts duidelijk alle opties verkrijgbaar en de bijbehorende voor-en nadelen te maken zoals dit geldt voor de situatie van de bepaalde individu. Met dit soort evaluatie, is het moeilijk om de grootste mogelijkheid nagaan of zelfs als de oplossing haalbaar (voor gelegenheid, als er onvoldoende bot beschikbaar voor de plaatsing van een implantaat). Een enkele kan alleen maar een conclusie om tanden te wisselen na een complete tandheelkundige check out-up is voltooid en de conditie van de orale aandoening vastgesteld.

  Category: Supplementen

  Comments are closed.