Wat zijn de voordelen van dit moment zijn een vegetariër? (Alleen algehele gezondheid punten)

Toegevoegd voordelen en informatie over de resterende een Vegetarisch

Wist je dat deze feiten?

* Vegetarische voedingsmiddelen zijn een van de belangrijkste toevoer van voedsel voor de meeste mannen en vrouwen in de hele wereld. * Als vegetariër heb je lagere prijzen van hartkwaal en sommige soorten van de meeste vormen van kanker dan niet-vegetariërs. * Vegetarische diëten kunnen eenvoudig en moeiteloos te bereiden zijn.

Wat is een vegetarisch?

Breed gedefinieerd, een vegetarisch is een mens die niet probeert om vlees, gevogelte en vis te eten. Vegetariërs nemen voornamelijk fruit, groenten, peulvruchten, granen, zaden en noten. Veel vegetariërs nemen in eieren en / of zuivelproducten en oplossingen, maar vermijd verborgen dier oplossingen die als rundvlees en haan aandelen, reuzel, en gelatine.

De American Dietetic Association (ADA) classificeert vegetariërs veel meer exclusief in het vast te houden aan benaderingen:

Veganisten of veeleisende vegetariërs sluiten alle dierlijke producten (bijv. vlees, gevogelte, vis, eieren, melk, kaas en andere zuivelproducten). Verschillende veganisten ook niet consumeren honing.

Lactovegetarians te sluiten vlees, gevogelte, vis en eieren, maar bestaan ​​uit zuivel merchandise.

Lacto- ovovegetarians vlees, gevogelte en vis uit te sluiten, maar bestaan ​​uit zuivelproducten en oplossingen en eieren. De meeste vegetariërs in de VS zijn lacto-ovovegetarians.

Waarom zijn mensen vegetariërs?

Mannen en vrouwen zijn vegetariërs om verschillende goede redenen, dat probleem bestaat voor bijzondere algemene gezondheid en het milieu, economische en bol honger kwesties, mededogen voor dieren, geloof in geweldloosheid, levensmiddelen smaken, of spirituele redenen. Individuen zou kunnen uitmonden in vegetariërs voor een enkele uitleg, en dan achteraf op te nemen andere goede redenen als zeer goed.

Wat zijn de algemene voordelen voor de gezondheid van een vegetarisch dieet plan?

In overeenstemming met de ADA, vegetariërs zijn op vermindering van de kans voor het vaststellen van:

* Coronaire hartkwaal * colorectale-, eierstok-en borstkanker * Diabetes * Overgewicht * Hypertensie (superior bloed kracht)

Dit komt vooral omdat een uitgebalanceerd vegetarisch dieet is meestal zeer laag in lichaamsvet en significant in vezels. Dat gezegd hebbende, zelfs een vegetarisch dieet substantiële ongewenste vet kan zijn als het bevat abnormale hoeveelheden vette hap voedsel, gefrituurd voedsel, compleet koopwaar melk zuivel en eieren. Dus een vegetarisch dieet, zoals elke gezonde eten plan, moet heel goed worden gepland in krijgen om bijstand te voorkomen en te behandelen geselecteerde gezondheidsvoorschriften.

Zijn er bedreigingen voor de gezondheid in het krijgen van een vegetarisch?

Echter blijft een vegetariër kan een gezonde manier van leven te zijn, zorg wil worden genomen dat dit niet een overgang naar een typisch veel restrictiever, wanordelijke consumeren patroon. Gegarandeerd worden u volledig volledig te begrijpen waarom u de beslissing over vegetarisme.

Vegetariërs krijgen goede voeding?

Het essentieel voor elk gezond dieet programma is om te kiezen een uitgebreide selectie van maaltijden, en nemen veel energie om je kracht te voldoen wil. Het is van cruciaal belang voor vegetariërs om rente te betalen om deze vijf soorten in het bijzonder.

Eiwit Eiwit is gevestigd in elke plant etenswaren en diermeel. De ADA heeft uitgelegd dat het niet essentieel is om precieze maaltijden binnenkant van een voedsel te mengen in krijgen om quotcomplete ‘de aminozuren profiel van de waargenomen in plantaardige voedingsmiddelen eiwitten van &. Inname van een breed scala van voedingsmiddelen en veel calorieën in de loop van de dag zal voldoen aan uw eisen eiwit. Goede bronnen van eiwitten te nemen compleet granen, linzen, bonen, tofu, verlaagd vetgehalte zuivel oplossingen, noten, zaden, tempeh, eieren, en erwten.

Calcium De ADA suggereert consumeren minimaal 1300 mg calcium per werkdag – de gelijke van meer dan vier kopjes melk of yoghurt! Vegetariërs kunnen voldoen aan hun behoeften calcium als zij in geschikte hoeveelheden van minimal-extra vet en lichaamsvet-kosteloze zuivel oplossingen zoals melk, yoghurt en kaas. Calcium wordt ook gevonden in een flink aantal planten levensmiddel samen met donkere, bladgroenten (bv. spinazie, boerenkool, mosterd, boerenkool en raapstelen, en paksoi), broccoli, bonen, gedroogde vijgen en zonnebloempitten, evenals aan calcium -verrijkte granen, graanrepen en sommige vruchtensappen.

Veganisten (personen die geen dierlijke producten consumeren) zal moeten proberen om af te spreken met hun dag tot dag calcium noodzakelijkheden door vaak graag deze plantaardige bronnen van calcium in hun gewichtsverlies plannen. Nogal wat sojamelk producten en oplossingen zijn verrijkt met calcium, maar er zeker van zijn om het label te controleren dit. U kunt ook een calcium voedingssupplement in uw dieet regime, dat verkrijgbaar is bij de apotheek in Welzijn Bedrijven.

D Vitamine Vitamine D maakt je menselijk lichaam te nemen en te gebruiken calcium . Er zijn paar maaltijden die duidelijk hoog in vitamine D zijn, terwijl. Om die reden zijn zuivel goederen in de VS verrijkt met vitamine D. Veel sojamelk merchandise zijn ook verrijkt met vitamine D. Uw systeem kan zijn eigen vitamine D aan te maken, maar alleen wanneer de huid wordt blootgesteld aan geschikte daglicht ( maar dat kan een heel eigen valkuilen). Personen die niet eten zuivel en oplossingen en die geen directe blootstelling aan zonlicht echt te verwerven op een regelmatige basis moet kijken naar het hebben van extra vitamine D. Dit voedingssupplement moet echt nemen niet veel meer dan honderd% van de Aangemoedigd Dag-tot dagen Price, anderzijds, omdat grotere afmetingen doses onveilig. Elke multivitamine voedingssupplementen en calcium supplementen met vitamine D zijn toegankelijk bij de apotheek in Gezondheid en fitness Providers

Iron Ijzer-verrijkte brood en granen, donkere onervaren groenten (zoals spinazie en broccoli ), gedroogde vruchten, pruimensap, rummelasse, pompoenpitten, sesamzaad, soja en noten zijn uitstekende plantaardige bronnen van ijzer. Het consumeren van levensmiddelen significant in vitamine C, dit soort als citrusvruchten en sappen, tomaten, en milieuvriendelijk paprika helpt je lichaam genieten van ijzer uit deze plantaardige grondstoffen. Koken levensmiddel in ijzeren potten en pannen zal ook toevoegen aan uw ijzer inname.

Vitamine B-twaalf Vitamine B-12 wordt geproduceerd in dieren en door micro-organismen in de bodem. Vegetariërs die nemen in zuivel goederen en / of eieren vaak krijgt veel B-12 omdat het wordt gevonden in deze levensmiddelen. Veganisten, dat gezegd hebbende, moet echt nemen van vitamine B-12 verrijkte sojamelk om hun eten plannen.

Regelmatig krijgen van een breed-spectrum multivitaminen en mineralen supplement (verkrijgbaar bij de apotheek in Welzijn Providers) zal leveren ook de essentiële hoeveelheid B-twaalf.

Hoe zit het met atleten?

Resterende beide even een atleet en een vegetarisch kan moeilijk, speciaal voor veganisten zijn. Het kan moeilijk zijn om te proberen tot een volume van levensmiddel significante voldoende om significante calorie behoeften van een atleet te voldoen eten. Vegetariërs die deelnemen aan sportactiviteiten moeten rekening houden met hun versterkte energie verlangens zijn, en moet een gezamenlijke inspanning en hard werken om voldoende energie te verbruiken maken. Klik voor meer informatie over sportieve activiteiten dieet.

Hoe kom ik aan een vegetariër zijn?

Sommige mensen stoppen met de inname van vlees & quotcold kalkoen. ‘Anderen konden verkiezen om dieetaanpassingen veel langzamer maken. Toch u selecteert om het te verbeteren, kunt u aan de slag om de gezondheid en fitness positieve aspecten van het vegetarisme te verkrijgen door substantieel beneden het verminderen van de totale vlees geconsumeerd, en het produceren van groenten, fruit, peulvruchten en granen totale concentratie van uw voedsel. De ADA impliceert de achtervolgende suggesties voor volgend een vegetarisch dieet programma:.

* Kies volkoren producten (bijvoorbeeld volkoren brood, bruine rijst of volkoren granen in de plaats van geraffineerde of witte korrels * verbruiken een grote verscheidenheid aan levensmiddelen. * Als u probeert om zuivelproducten en oplossingen te eten, kiezen voor vetvrije of verminderd-vetten variëteiten. * Beperk de inname van eieren naar drie tot vier dooiers / 7 dagen. * Beperk de inname van snoep en hoger vetten levensmiddel. * Bij het zoeken naar voedsel, programma naar voren, winkel met een lijst en blader voedseletiketten. * Nogal wat vegetarisch voedsel is te vinden in elke supermarkt retailer. Specialty food outlets kan heel goed dragen een aantal van de veel ongehoorde dingen, evenals veel vegetarische gemak maaltijden.

Wat zijn een aantal oplossingen voor een smakelijke vegetarische voeding?

Verandert in een vegetarisch kan zo moeiteloos worden je kiest om het te maken Of u genieten van het maken klaar uitgebreide maaltijden of besluiten over de snelle en snelle vragen, kan vegetarisch voedsel zeer bevredigend in te kopen om de bereiding van voedsel veel gemakkelijker maken, de ADA geeft steeds de achtervolgende voedingsmiddelen bij de hand..:

* Alle set-to-nemen in, hele korrel ontbijtgranen, en snel koken totaal graanproducten deze soorten zoals havermout * Volkoren brood en crackers, dit soort als rogge, vol tarwe, en gemengd graan * Andere granen deze soorten als gerst en bulgur * Blik bonen, dit soort als pinto, zwarte bonen, en kekerbonen * Rice (samen met bruine, wild, enz.) * Pasta (nu beschikbaar in vol tarwe, spinazie en andere smaken) met tomatensaus en ingeblikte bonen en / of gehakte groenten * Corn of tortilla’s * Vegetarische soepen zoals linzen of minestrone * Simple bevroren groenten * Bevroren vruchtensap nadruk * Nut spreads (bijvoorbeeld pinda’s of amandel boter ) * in blik en bevroren fruit

Category: Gezond eten

Comments are closed.