Wellness Winsten van Aesculus hippocastanum-Paardenkastanje

De paardenkastanje en Aesculus hippocastanum is een boom op grote schaal toegepast als sierplant in de wegen of als isolatie. Het is een organische plantaardige en genereert het een ongelooflijk grote en dichte schaduw.

morfologie

Lager

De paardekastanje kan 25-dertig meter hoogte te bereiken, heeft een stijlvolle en imposante dragende boom. De boom wordt uitgebreid, het bereiken van 80-tien meter in diameter ook nog vrij compact. De look is afgerond of piramide, vooral vanwege hun afname takken horizontaal.

Cortex

De takken zijn lenticellen, hebben grote toppen achteruit, roodachtig, en een grote terminal, bekleed met een kleverige verbinding. De schors is glad en bruin en schilferig met de leeftijd.

bladeren

Dell’ippocastano De bladeren zijn bladverliezend, handvormige- zeven, met invoeging tegenover, met een stam van tien-15 cm, op twijgen of groenachtig bruin, licht behaard. Elk blad, dat kan bereiken boven de twintig cm groot, bestaat uit 5-7 laminaten omgekeerd eivormig met spitse top en smalle basis. De marge is dubbel gezaagd, de nerven goed gemarkeerd. De steel heeft geen steunblaadjes, maar een enorme basis en krijgt die werkt als een gevolg daarvan. De bladeren zijn briljant onervaren aan de bovenkant en licht milieuvriendelijk met een lichte tomentosit op de ribben, en onder.

boeketten

De plant heeft hermafrodiet boeketten met tweezijdige symmetrie, bestaande uit een klein kopje tot vijf lobben en een kroon met vijf bloemblaadjes wit, normaal gekleurd geel of roze in het centrum. De bloemen zijn gegroepeerd in pluim bloeiwijze enorme (tot twintig cm in de meting en vijftig bloemen). Bloei vindt gebied in de loop van de maanden april-Might.

Vruchten

De vruchten zijn groot en bolvormig groenachtige capsule, uitgerust met korte stekels, die starten in drie kleppen en die een belangrijke zaad of zaden van de meeste glanzende bruine kastanjes die bekend staan ​​als belachelijk bevat. Ze smaak bitter en bouwen aan een echt ongemakkelijk geur allen door koken.

Habitat

Uitgebreide duur en rustiek, verdraagt ​​lagere temperaturen en heeft geen individuele eisen op het gebied van bodem, ook al groeit het best in vruchtbare bodem. Het is niet echt bestand tegen zoutgehalte van de bodem-en luchtverontreiniging, die reageert met roodheid van bladranden en voortijdige blad desiccation.

Distribution

Initially van Japanse Europa (Balkan, de Kaukasus) werd in 1591 in Wenen gelanceerd door Charles de l’cluse en Parijs, Bachelier, 1615

Verschillen met andere planten

Het onderscheidt zich van andere decoratieve planten handvormige bladeren op de grond dat elk blad niet is samengesteld uit een eenzame lamina extra of een stuk minder diep verdeeld, maar door 5 -7 verkleinde bladeren, grondig gevormde

Chestnut onderscheidt zich van de juiste vorm van de bladeren:. kastanje heeft de eenvoudige, voert afwisselend op de tak, de verbinding heeft de paardekastanje.

Dell’ippocastano zaden, vergelijkbaar met kastanjes, onderscheiden zich door hun diverse conditie, veel meer bolvormig. Ze zijn verschillend, de vruchten, kastanje krullen van slanke stekels zijn bedekt met vrij dik, de Conker zijn schaars en stompe stekels.

Andere soorten en soorten van het geslacht Aesculus

Aesculus pavia, roze-bloeiende inheemse soorten.

Aesculus x carnea, decoratieve hybride tussen A. hippocastanum en A. pavia roze bloemen – roze, bestand tegen luchtvervuiling. Hij introduceerde een veel intiemer dell’ippocastano voorkomende en edelstenen zijn niet plakkerig.

Aesculus hippocastanum var. ‘Baumann, steriele grote verscheidenheid, creëert dubbele witte bloemen, gekleurd geel en karmozijn.

Aesculus suggereert, produceert witte bloemen met geel, paars en roze in juni-juli

geneeskrachtige eigenschappen

De paardenkastanje, die gebruikt worden extracten verkregen uit de zaden, oefent een vermindering van de capillaire permeabiliteit, heeft een anti-inflammatoire resultaat , verhoogt lymfdrainage en veneuze druk toenemen. Hierbij reden, wordt het gebruikt in de behandeling van langdurige veneuze insufficiëntie, leidt tot een verbetering in indicatoren en tekens die in de onderste ledematen oedeem, pijn, jeuk, spataderen, zweren , gevoel van spanning en / of vermoeidheid. Het levert ook anti-inflammatoire, anti-oedeem en exsudatieve remt de afbraak van vitamine C en gestimuleerd bij spataderen.

De combinatie van saponinen (ook erkend als Escine) lijkt te zijn met het beginsel betrouwbaar voor de farmacologische werking en moderne paardenkastanje extracten te zijn gestandaardiseerd, zodat de dagelijkse consumptie van een honderd-honderd en vijftig mg escine is. Lessens capillaire permeabiliteit verhogen van kracht en elasticiteit.

Sommige facet resultaten van het gebruik van de paardekastanje (die echter lijken bijna nooit plaatsvinden) zijn gastro-intestinale stoornissen en pruritus.

Escine bindt aan plasma-eiwitten die worden verdacht aan het vervoer van veranderen specifieke medicijnen. Het suggereert ook dat hogere doses van escine de glomeruli en nierbuisjes kan beschadigen is dus niet aangemoedigd voor gebruik in nierfalen.

Het bestaan ​​van coumarines antitrombotische meestal betekent dat de combinatie van paardenkastanje met antistollingsmiddel geneesmiddelen op recept is niet gesuggereerd alleen maar vanwege de potentiële bedreiging, hoewel op het moment dat er geen situaties in dit gebied geweest.

De gemmoderivato niet actueel de nadelen hierboven vermeld.

Overige informatie

Etymologie: de titel soorten is afgeleid van het Griekse nijlpaarden, paard, en Castanon, kastanje, voor het gebruik van de vruchten van deze boom als een voedsel stimulans voor paarden.

Voortplanting en teelt: vermenigvuldigen met zaad, die echt als voorheen lang moet worden geplant als volwassen zo snel te ontdoen van kieming

Tegenspoed:. sinds 1985 het is distribueren naar Europa een vlinder , Cameraria ohridella, waarbij de species waardoor de verzwakking en verdroging als gevolg van de tunnels gegraven door de larven in de stukken bladeren dreigt

Maakt gebruik van:. de eerder had de vruchten gebruikt als diervoeder voor dieren (vandaar de naam, eigenlijk, paardenkastanje). De zaden werden gebruik gemaakt van meel te maken en, kort na momenteel geroosterd, een koffie vervanger. De vruchten hebben een licht verdovende invloed en onbehandelde zaden zijn giftig. De houten is waardeloze hoge kwaliteit De schors werd toegepast. als een koortswerend middel. De paardenkastanje is een bijzonder van de Bach bloemen, witte kastanje.

In Groot-Brittannië, de zaden, geïdentificeerd als Conker, worden gebruikt voor recreatie is een geliefd kinderen 🙂

Category: Snel gewicht te verliezen

Comments are closed.