Welzijn Behandeling Hervorming Sequence: De Japanse totale zorgproces

De Japanse vlag

In dit gedeelte van de wellness hervorming zorg collectie, zijn we op zoek naar eenheden die een nationaal welzijn verzekering plan regeling de eerste plaats gebaseerd op een mengsel van de persoonlijke en publieke sector hebben toegepast.

In de vroegere korte artikel, we Duitsland & rsquos algehele gezondheid behandeling programma verkend en beoordeeld de samenstelling, de sterke en zwakke punten, evenals recent ingebouwde hervormingen

Lees: Een historische verleden van medische behandeling in de VS

Blader: Verstoringen in de gemeenschap debat over wellness zorg

Lees: De Patiënten & rsquo Option Act

Blader: De Betaalbare Welzijn Mogelijkheden Act

Studie: De Gemeenschap Alternative

Lees: De Canadese gezondheid en fitness behandelingsprogramma

Bladeren: De Britse gezondheids-en fitness zorgproces

Studie: Het welzijn behandelmethode van Taiwan

Lees: De Duitse wellness behandeling programma

Japan

Dit rapport zal worden gekeken naar Japan & rsquos landelijke medische behandeling techniek, die net als alle andere & rsquos we hebben dus aanzienlijk verkend, is gebruikelijk, volgens McKinsey Quarterly, & ldquoJapan & rsquos burgers zijn traditioneel tussen milieu & rsquos gezondste, woning langer dan die van een andere staat . Zuigelingensterfte zeer laag, en Japan scoort zeer goed op de algemene volksgezondheid metrics hoewel aanhoudend minder te besteden aan de algehele medische behandeling dan de meeste andere ontworpen internationale locaties doen. & Rdquo Japan & rsquos wellness zorg besteden verbruikt ongeveer 8 procent van het BBP.

Ondanks deze successen, het Japanse programma wordt doorzeefd met problemen & ndash waarvan sommige hebben geen snel antwoord.

Volgens de Nationale Coalitie op de algehele gezondheid Behandeling (NCHC), Japan presenteert medische behandeling naar alle burgers onder twee belangrijke klassen: Nationwide Wellness Insurance (NHI) en Personeel & rsquo Gezondheid en fitness Dekking (EHI). De EHI behandelt mensen in middelgrote tot grote bedrijven, landelijke en lokale govt en persoonlijke universiteiten. Kleine organisaties zijn bekleed door middel van een govt werken programma in slechts de EHI. De NHI adressen personeel in de landbouw, bosbouw en visserij-industrie de zelfstandigen, en de werklozen. Eindelijk is er ook een landelijke gezondheids-methode voor deze 70 jaar en ouder, dat wordt gefinancierd door de andere twee. Niet-openbare dekking is bijna nooit gebruikt in Japan.

rendementswaarden zijn verplicht, inkomsten-voornamelijk gebaseerd, en breken met de werknemer en werkgever & ndash de typische bijdrage is ongeveer vier procent (exclusief bonussen) . De techniek omvat veel meer dan 4.000 gemeenschap en niet-openbare betalers. Er is geen discriminatie op grond meestal op de algehele gezondheid staan, of pre-present situaties en verzekeraars geen winst te maken.

Er is geen beheer meer dan de toegang geen poortwachters en diverse controles rond het aanbod van zorg. Er is ook geen centraal te beheren dan de ziekenhuizen & ndash waarvan de meeste niet-openbare instellingen & ndash een overgrote meerderheid loopt vaak in het paars. In een werk om het gebruik van medische deskundige diensten temperen, er een aanzienlijke prijskaartje-sharing tussen de verzekerde. Vennoten van de EHI terugbetalen twintig procent van de ziekenhuiskosten en 30 procent van de uitgaven voor ambulante zorg, in aanvulling op recept co-betaalt toch, er is een out-of-pocket plafond. Klanten van NHI brengen dertig procent en in ambulante kosten bovendien recept co-betaalt, die ook afgedekt. ​​

Volgens de NCHC, bedekt expertdiensten nemen in en ambulante verzorging, eigendom zorg, tandheelkundige, recepten, verlengde periode behandeling, huishoudelijke verpleging voor de ouderen, protheses en contante voordelen voor de bevalling. Prijzen die niet worden gedekt nemen meer kosten door behandeling in het ziekenhuis, routine lichamelijk onderzoek, sommige tandheelkundige deskundige diensten, meer dan-the-counter geneesmiddelen, elke dag kosten in de gezondheidszorg voorzieningen (zoals voedsel), en enkele protheses. De strategieën ook geen orthodontie, cosmetische operatie, vaccinaties, abortussen, ongevallen opgelopen terwijl dronken of voorkomen, of behandelingsmethode buiten van Japan.

Medische professionals zijn uitbetaald op een prijs-voor-company basis gestandaardiseerd onder door middel van een medische Fee Desk en voor geneesmiddelen op recept, de NHI waarde checklist. Ook wel de overheid heeft geprobeerd om de uitgaven te beheersen door het snijden in de vergoeding kosten, dit is niet beteugeld de vraag van klanten naar welzijn producten en diensten. Men zou kunnen redeneren de bezuinigingen daadwerkelijk stimulans veel meer zorg als de welvaart in het land groeit, hoewel co-betalingen te laten vallen.

Het systeem ontbreekt ook een systeem om klinische bronnen gelijkmatig te verdelen. Als eindresultaat, meldkamers flip weg tientallen ontelbare aantallen mensen vandaag zorgbehoevende zowat elke yr. Volgens McKinsey & ldquoJapan heeft een paar tot vier situaties extra CT, MRI en PET-scanners per hoofd van de bevolking dan andere geproduceerd internationale locaties doen, waarvan de meeste & ldquoare jammerlijk onderbenut. & Rdquo

Bijdragen aan de nood-huis crisis is het punt dat zorginstelling salarissen significant verminderen dan persoonlijke klinieken. Er zijn ook ook een aantal ziekenhuizen waarvan de meeste zijn bescheiden en hebben ook enkele deskundigen om hen te werken. Nogal wat missen ook de aanvaardbare eenheden adequaat van dienst bijzonder wil & ndash ter illustratie, intensieve behandeling. Bovendien, veel mensen proberen om zorg te krijgen als gevolg van dit medium doen onnodig voor een aandoening die een primaire arts met zou hebben behandeld in een verminderen van prijskaartje.

Naast het verschaffen dilemma, verlangen groeit als het gewoonlijk gezond eten plan van de Japanse verblijft vervangen door een veel meer westerse alternatieven, wat leidt tot een verbetering in gewichtsproblemen en diabetes. McKinsey definieert 4 dingen die goed zijn voor de groeiende prijzen die Japan zal deskundigheid rond de komende een flink aantal jaren als het niet gaan na betere maatregelen van regulering over de gezondheid en fitness behandeling markt: ontwikkelingen in de gezondheidszorg technologie een stijging van de welvaart onder de bevolking (aanmoedigen veel meer behandeling) veroudering en veranderende behandeling ontwerpen afhankelijk van de prevalentie van verschillende ziekten.

Zoals eerder vermeld, heeft Japan gewoonlijk ingeroepen beheren van kosten door een vermindering van lasten en kosten, en de techniek niet huidige stimulansen of voordelen voor de meest doeltreffende procedures, of positief welzijn uitkomsten. Als eindresultaat van hoge kwaliteit lijdt. Bovendien, het beheersen van kosten door te hakken kosten is niet duurzaam, en doet weinig om de uitbreiding van de noodzaak te vertragen.

In overeenstemming met McKinsey, de Japanse procedure bevordert overutilization simpelweg omdat bedrijven worden geprikkeld om vermijdbare diensten te presenteren in te kopen om make-up voor dalende vergoeding vergoedingen. & LdquoOn gewone, de Japanners zien artsen bijna 14 keer per jaar, drie situaties de diverse bezoeken in andere ontwikkelde landen & rdquo Daarnaast & ldquoOur analyseert raden een directe huwelijk over het aantal bedden en de gemiddelde lengte van houden:. Het veel meer kosten -vrije bedden een ziekenhuis heeft, hoe meer tijd mensen blijven in hen. & rdquo

Daarnaast providers maandelijkse factuur onafhankelijk voor elk (dwz om een ​​blik op het getroffen individu nemen, samen een recept, en vullen). Dus, het moet niet verbluffend zijn dat de Japanse gebruik voorgeschreven medicijnen beduidend veel meer dan andere geïndustrialiseerde landen.

De kwaliteit van de behandeling kan gewoon verschillen omdat de kliniek netwerk is ook gefragmenteerd, daaruit voortvloeiende in veel te stel van methoden verricht is in elke scène, en minder gespecialiseerde werkervaring. Accreditatie-eisen zijn ook zwak professionals verkrijgen levensduur klinische licenties, en er is geen centrale autoriteit aan onderwijs of eisen te overzien. Bijgevolg eisen aanzienlijk minder streng Japan dan andere geformuleerd landen over de hele wereld. De Japanse wellness behandeling programma ontbreekt ook prikkels om kwalitatief hoogwaardige behandeling te motiveren. Ze komen niet bij elkaar informatie over de individuele resultaten, of ongunstige gelegenheden, en dus is er geen manier voor individuen om te vergelijken providers. Last but not least, zijn nieuwe behandelingsmogelijkheden vertraagd. Artsen zijn overwerkt, wat leidt tot het een uitdaging om deel te nemen aan wetenschappelijke proeven en het bedrijf belast met het goedkeuren van medicijnen en apparaten onderbezet is.

Ondanks dit soort positieve welzijn uitkomsten, het Japanse systeem heeft veel gebieden van verbetering voor die te streven, maar hervormingen pogingen zijn niet goed bekend. Gevreesd wordt dat het land in een recessie zou gaan als het uiteindelijk tot het gebruik belasting verheffen. Een stijging van de premies zouden mannen en vrouwen en het concurrentievoordeel beschadigen op het moment in handen van bedrijven en grotere co-betalingen zou de belasting van prijs-sharing door mensen te maximaliseren, die inmiddels tussen de 20 en 30 pct & ndash toch de vergoeding programma heeft nog steeds dit bedrag redelijk zeer laag.

Niettemin heeft het proces aanzienlijk te scheppen over, en thuis voor de interne efficiëntie. Het kon haar tariefplan veranderen en herwerken beschikbare stimulansen aan leveranciers gesteld. Als de Japanse geacht gewogen capitation, konden ze de consolidatie van hun gefragmenteerde ziekenhuis netwerk stimuleren. Er moet meer gecentraliseerd beheer van meer dan accreditatie benchmarks zijn, en methoden uitgevoerd om de gezondheid en fitness resultaten & ndash observeren en het succes grote publiek. Dit zou de druk op de ziekenhuizen om te presteren te stellen.

In de volgende post zullen we lijken in het wellness-zorgprogramma in Frankrijk, die een enkele van de meest familie behulpzaam sociale verzekeringen technieken in de hele wereld heeft.

u een melding krijgen wanneer de toekomstige plaatsing van de collectie op de algehele hervorming van de gezondheidszorg wordt geopenbaard, klik op onderstaande beneden de & ldquoSubscribe & rdquo backlink.

* Als je dat zou doen graag een welzijn zorg verhaal in te sturen, met de kans van het bekijken hieronder geopenbaard, zorg ervoor dat je mij mailen een e-mail bericht op .

Copyright & copy2009 Jenny Kakasuleff

Voor meer feiten:

Vijf Kapitalistische Democratie en hoe ze het doen

Wellness Behandeling in Japan

Toenemende Japan’s gezondheid behandelmethode

Japanse Fork uit minder voor een veel meer medische behandeling

Algemene gezondheid Behandeling: Prijzen en Hervorming

Category: Supplementen

Comments are closed.