Welzijn Behandeling Reform Collectie: De gezondheid en fitheid zorgmethode van Taiwan

Vlag van Taiwan

De twee eerdere artikelen onderzocht de eenzame-betaler wellness zorg methoden in deze beide Canada en Groot-Brittannië. Dit verslag zal de nadruk op Taiwan, die ook heeft ingesteld een landelijk wellness zorgplan, maar relatief van zich te richten op de belasting, burgers vork uit tot een landelijk welzijn verzekeringspolissen fonds dat strak wordt beheerd door middel van overheidsregulering.

Lees: Een achtergrond van wellness-behandeling in de VS

Lees: Verstoringen in de gemeenschap debat over wellness-behandeling

Onderzoek: The People & rsquo Besluit Wet

Bladeren: De Economische Welzijn Choices Act

Studie: De Gemeenschap Keuze

Lees: De Canadese gezondheid en fitness behandelingsprogramma

gaan door: De Britse welzijn behandelmethode

Taiwan

zo recent als 1995, extra dan 40 procent van de bevolking in Taiwan was onverzekerd. Met de oprichting van hun gemeenschappelijke wellness-behandeling techniek, zijn meer dan negentig zes procent nu verzekerd zonder in het algemeen maximaliseren in het prijskaartje, en radicaal verbeterde gezondheidsresultaten & ndash specifiek onder de slechte. De Taiwanese bogen van de integratie van de beste features van wellness care units over de hele wereld. Zelfs al zijn er alleen one.4 artsen voor een ieder, 000 personen, Taiwan heeft niet gekruid het langere wachten stammen die Canada en Groot-Brittannië hebben.

Vergeleken met de programma’s van deze beide Canada en Groot-Brittannië, waar de cijfers direct worden gecompenseerd voor de govt, en vervolgens gedistribueerd naar de regionale bestuurders bedrijven, mensen vandaag, en de govt in Taiwan de dop van de verplichte,-inkomsten gecentreerd premies die aan de Nationwide Welzijn Verzekering plan (NHI) systeem. In dezelfde geest van verplichte tarieven, die worden verondersteld om klanten meer bewust van de welzijn-oplossingen die zij nemen in maken, de Taiwanese ook toevoegen verwaarlozen co-betaalt: 20 procent van de medicatie tot $ six.fifty, ongeveer $ 7 voor ambulante behandeling, en $ 2 voor tandheelkundige. Individuen proberen om zorg te vinden voor een grote ziekte, kind-levering, of preventieve zorg, en de slechte, kleine kinderen en veteranen, zijn vrijgesteld van co-betaalt.

Het Bureau of National Insurance beleid (BNHI) & nbspoperates op een landelijk wereldwijde uitgaven begroting, die werd gelanceerd om de kosten op te nemen en wordt bepaald door de een veel meer centraal kantoor van de algehele gezondheid, welke contracten onderhandelt met welzijn zorg verkopers op een prijs-voor-services basis met een uniform pay out agenda. Een deflatie aangrijpt het moment dat een quotum hulp wordt bereikt, die zou voortvloeien in dalende vergoeding vergoedingen. Voor een visuele grafiek van monetaire en ondersteuning stromen, klik hier vermeld.

Taiwan heeft de goedkoopste administratieve kosten in de planeet op veel minder dan 2%. Zij verbinden slechts six.three% van het BBP op wellness zorguitgaven, en de regelmatige familieleden topkwaliteit is slechts $ 650 voor elk jaar voor een familie van vier. Bijdragen aan deze kosten te verminderen is de hoogontwikkelde gebruik van Goede kaart technologische know-how om de administratieve, facturering, en leverancier efficiëntie te verbeteren. Zowat elke verzekerde Taiwanese heeft een intelligente kaart met de patiënten & rsquo achtergrond en medicijnen, en die routinematig factureert de landelijke dekking fonds, wat heeft geleid tot versnelde vergoedingen

Feiten opgeslagen op de Wise kaart houdt in:. Gepersonaliseerde informatie-en feiten, samen met het serienummer van de kaart, de dag van de moeilijkheidsgraad en kaarthouder & rsquos titel, geslacht, datum van aanvang, ID verscheidenheid, en beeld en NHI-gekoppelde feiten, samen met kaarthouder staan, opmerkingen voor katastrofisch hygiënische omstandigheden, diverse bezoeken en opnames, gebruik van NHI wellness vermijding plannen, kaarthouder & rsquos kwaliteitsgegevens, verzamelde medische uitgaven documenten en som van de prijs-sharing.

Overstappen op de Goede kaart proces heeft geresulteerd in ziekenhuizen en klinieken uploaden van elektronische documenten van dag tot dag aan de BNHI . Na elke zes getroffen persoon bezoeken, wordt kaartgegevens geupload op het internet voor feiten evaluatie, audit en verificatie.

Terwijl het controleren te verkrijgen gerelateerde & ndash zo niet betere eindresultaten & ndash dan even Canada en Groot-Brittannië, op een lagere prijs, de Taiwanese techniek niet met haar gebreken. Het lijdt aan valse verzoeken om terugbetaling, in welke provider & rsquos factuur voor meer dure procedures bij het toedienen van minder hoog geprijsd behandeling. Er is een probleem met overmatig farmaceutisch gebruik. Het proces is enigszins versnipperd, omdat prive-artsen kunnen volgen, maar hebben geen zorginstelling toelaten van privileges, waardoor herhaling van diensten en producten.

Er is geen regelgeving leveren voor de systematische rapportage van klinische effectiviteit, patient outcomes, of bijwerkingen. De prikkel kader moedigt artsen neigen naar specialiteiten met een betere terugbetaling niveau. De Taiwanese vrij kunnen kiezen uit onder de welzijn leveranciers, en ongeacht de out-of-pocket kosten, nog steeds zijn waarschijnlijk over-eten als gevolg van het zoeken naar zinloze zorg of behandeling die een expert nodig heeft. Taiwan staat nu besteden budget tekorten, een beklimming nationale creditcard schuld, en vragen over de budgettaire houdbaarheid.

Om te eindigen op een constructieve observeren, kon de regio te verbeteren haar besteden door vijfentwintig procent, en nog maar consumeren de helft van wat de VS verbruikt, maar vergelijkbaar met Amerika, voorstellen om de inkomsten te maximaliseren in Taiwan politiek impopulair.

De daaropvolgende veel inhoud van het artikel zal zich richten op andere eenheden die universele dekking te bieden door middel van wat gewoonlijk aangeduid als de Bismarck product. Genoemd na de Pruisische kanselier Otto von Bismarck, hebben deze systemen van de algehele medische behandeling meetbaar productief geweest in het toepassen van stijlen die het grote publiek en niet-publieke sectoren mix

De & nbspnext artikel in deze serie zal controleren van Duitsland. – & nbspHet & nbspcountry waaruit het Bismarck model ontstond

Onderzoek:. De Duitse welzijn zorg procedure

u een melding krijgen wanneer de volgende posten van de serie over welzijn hervorming behandeling wordt vrijgegeven, klik op de & ldquoSubscribe & rdquo verbinding onder.

* Als u graag om een ​​medische behandeling verhaal, met de mogelijkheid om te kijken naar het gepost hier vermeld, vergeet niet om mij een e-mail versturen op

Copyright & copy2009 Jenny Kakasuleff

Voor meer details :.

Vijf Kapitalistische Democratie en hoe ze het doen Het

Taiwan Meestal duurt Snel Blijf op de hoogte van de Universal Welzijn Care

Inzicht Van Taiwan: ervaring met Common zorgpolissen

Taiwan Gezondheid en fitness Care Reform Grondslag : Gezondheidszorg in Taiwan

Gezondheid Behandeling financieringsbeleid van Canada, het Verenigd Koninkrijk en Taiwan

Category: Gewichtsverlies

Comments are closed.