welzijn problemen als gevolg van tot ‘s avonds functie

wijzigen en ‘s nachts de klus te klaren kan leiden tot welzijn moeilijkheden

/>

Extra

en meer personen in

Onze samenleving is nu op het punt om te zetten in een 24-uurs cultuur. Bij honderd enkele jaren terug, al was het licht-gewicht en sliep terwijl het donker was, vereisen veel meer en extra deze dagen te vroeg ‘s ochtends vroeg uit te voeren,’ s avonds laat en ‘s nachts. Dit verlangen is krachtig in strijd met de menselijke biologische circadiane ritmes die moeten oefening op de dag en snooze ‘s nachts. Onze algemene lichaam is ingesteld op de actie van de dag, ook al is de avond is gevestigd op snooze. Daarom hebben we niet zo goed slapen door de overdag als ‘s avonds. En slaap is weer een voorwaarde voor goede wellness. Zal veel te klein of ‘fout’ rusttijden, verminderd immuunsysteem en we functioneren intellectueel minderwaardig.

Welke teams is wat significant gefactureerd met shift en ‘s nachts uit te voeren?

Het is grotendeels de mensen die in precies de manier van handelen markt uit te voeren, de productie vindt plaats in het algemeen normaal gebied in een stabiele systeem. Grote investeringen in productie-apparatuur hebben om superieure gebruik van deze apparatuur, die normaal gesproken betekent dat het personeel zal moeten gaan naar een beperkte procedure.

Als het gaat om veel meer op de lange termijn ‘s nachts werken, is het hebben aanzienlijk welzijn zorg deskundigen die bij gevaar. Maar veel meer en extra nieuwe groepen ontstaan. Op dit moment zal het meer en extra typerend dat zelfs mensen die met data, bankwezen en economie opereren moeten opereren op ongelegen momenten geworden. Dit is te wijten aan de stijgende internationalisering van de samenleving betekent dat

de groepen we omgaan met wonen in andere landen en continenten waar mannen en vrouwen hebben de dag als we normaal moet echt slapen.

Welke zijn de meest overwegend wellness uitdagingen in shift en ‘s avonds medewerkers?

Er is acute vermoeidheid en slaapstoornissen. Onze praktijkervaring is dat het aanzienlijk nachts werknemers die voelen afgevoerd. Dit geldt met name in de nacht tijd veranderen. Maar vermoeidheid en slaperig grote publiek kan ook volharden in de loop van de dag. Veel mensen komen om slaperig te voelen en uit staat, zegt dat ze ‘niet kan verdragen extra,’ en nooit het gevoel serieus eigentijds en duidelijk.

De hele van onze fysiologie is afgestemd op sluimeren bij avond en oefening voor de duur van de dag. Onder de andere punten, onze stofwisseling daalt ‘s nachts en de lichaamsbouw temperatuur is aanzienlijk verminderen dan het doet op de werkdag. Het resultaat is dat we meer zal worden van de conditie en echt het gevoel frostne wanneer we het werk doen ‘s avonds. Laagste is het eigenlijke activering van tussen 4 en 6 in de ochtend. Het gaat met uit te zeggen dat de kans op ongevallen is het beste dan. Het is niet zo eenvoudig te krijgen ‘geveegd in’ als je de slaap van de werkdag die is gebouwd voor fysieke en mentale exercise.Snooze set is dan ook meestal korter en slechter dan het normaal zou zijn geweest. Het ergste is dat de vermindering van de ‘diepe rust’ de slaap periode waarin mensen ‘besluiten nog maar eens ‘het meest.

Overdag alle natuurlijke procedures in ons lichaam sneller en we verbranden extra vitaliteit dan indien niet. Dit laat ons toe de optimale praktische – maar ook zal helpen dat we niet zo diep en audio slaap te krijgen als het ‘s nachts

wijdverbreide problemen

Onregelmatige werking meerdere uren kan ook leiden tot. maag en darm challenges.The dreiging van het oplopen van dergelijke problemen boosts van 30-40% over een periode van time.Many shift en ‘s avonds personeel vijf kalenderjaar over te brengen aan waardeloze drang naar voedsel, gassen in de buik, zure buik, etcetera. . in relatie met ‘s nachts veranderen het werk doen. Dit is naar alle waarschijnlijkheid te wijten aan dat men krijgt ook honger ‘s nachts en dus eet foods.It Ook lijkt alsof een verandering personeel zijn het eten van extra vet en minder vezels dan andere mensen -. Maar de cruciale factor is dat de maaltijden gegeten in een tijd van de dag waarop uw snelheid van het metabolisme is op zijn cheapest.Many onderzoek ook te positioneren dat de late maaltijden inname kan leiden tot verhoogde cholesterol bedragen.

De kans is namelijk 50% meer te krijgen coronaire hartziekte als je onregelmatige hebt werkt enkele uren. De redenen hiervoor zijn toch niet helemaal herkend, maar mogelijk is het voedsel spul patronen van grote relevance.Ingestion van vet voedsel ‘s nachts stimuleert de circulatie van de extra vet in het lichaam. Een andere oorzaak van ziekten kan de afwezigheid van een sleep.If combineert de avond werk met het gebruik van tabak, verdubbelt het risico op cardiovasculaire disease.Besides welzijn problemen, kan verandering werk ook een effect hebben op iemands sociale dagelijks leven en de cultuur dagelijks leven. Veel mensen zijn in principe een sociaal isolement.

Maar er zijn enige nadelen verbonden aan verandering te werken?

NO.when je de klus te klaren in de avond en nacht, krijg je vaak veel meer tijd om hun kleine kinderen in de loop van de werkende day.You krijgen ook volbracht functies zoals een wandeling in de financiële instelling, de huisarts en de like.When u functie verschuivingen, de kans om gecomprimeerde doen werkuren zodat je langere tijd off.So enkele positieve aspecten zijn dus compleet.

Mogelijkheid Teams

Wie is het meest bij gevaar voor wellness kwesties?

Er zijn mensen die de klus te klaren lang shifts.The langere u de taak verschuift, hoe groter de vermoeidheid en buik uitdagingen zijn ordinarily.There aanzienlijk te adviseren dat verandering opereren is meer stress-vol dan een langdurige avond functie, al hebben we geen betrouwbare informatie over this.Having gezegd hebbende, er is suggereert dat seks speelt geen positie in hoe je omgaat met lastige doen het werk hours.When we zo normaal echt het gevoel dat mannen gepakt, opknoping als dit met de waarheid dat het grotendeels volwassen mannetjes die verschuivingen werken, zoals in sectoren zoals transport en industrie. Maar we zien ook een tendens dat meisjes worden steeds meer beïnvloed. Veel van het werk in de sector van de gezondheidszorg en diensten voor arbeidsvoorziening, waarin ‘s nachts de klus te klaren begint te worden extra en extra frequent.There zijn ook aanwijzingen dat een persoon de leeftijd een invloed hebben op het vermogen om te gaan met shift en’ s avonds operate.Just na 45 jaar van de leeftijd krijgen de meeste van de grote problems.In deze leeftijd hebben een grote hoeveelheid uitdagender te rusten in de morning.This wellicht die van belang zijn met het ouder worden verandert in veel meer en meer ‘s morgens menselijk wezen ‘. Maar het is meestal ook meer uitdagend voor de ouderen ‘te herstellen’ als het gaat om snooze

Ben jij een. ‘A – menselijk, ‘een vroege vogel, dan kunt u ook belangrijke problems.Study stelt uitdrukkelijk dat’ A – volwassen mannen ‘doorgaans ingewikkelder om te gaan met shift voeren – speciaal avondwerk – dan’ B – mensen vandaag ‘De oorzaak hiervoor kan mogelijk zijn dat het ‘s nachts volwassen mannen’ zijn extra ‘aanpasbaar’ dan ‘ochtend mannen en. vrouwen ‘wanneer het aankomt op snooze patterns.On het totaal, blijkt dat verandering werknemers extra-nacht georiënteerd dan de ontspanning van de bevolking.

Personen met minderjarige moet voor rust het doen van werk ‘s nachts zijn ook gewoonlijk aanzienlijk veel minder problemen dan degenen die veel snooze.This willen geldt ook voor mensen met een totale flexibiliteit in de vaardigheid op snooze, dit suggereert mensen vandaag kunnen sluimeren ‘op elk moment van de werkdag.’

Daarnaast is er een selectie van onderzoek waaruit blijkt dat individuele fysieke situatie is van belang voor ‘night time shift slaperige publiek.’ De superieure de ellende, hoe minder vermoeidheid de hele nacht door verandering.

Preventieve acties

Is er een ding dat je kunt doen om de gezondheid uitdagingen die voortvloeien uit de verandering en ‘s nachts de klus te klaren tegen te gaan?

Het is essentieel voorzichtig met slaap te zijn netheid bij te gaan liggen om te rusten, kan dit worden verbeterd door stilte, duisternis, een geweldige slaapkamer en het simpele feit dat het reserveren van uw slaapkamer voor snooze en rest.You slapen veel te lange, niet om geneesmiddelen zoals cafeïne, alcoholische dranken te nemen moet voorkomen , nicotine voor het slapengaan en de voorsprong op liggen te voorkomen veel te veel mentale en fysieke druk. Redelijke oefening, zelfs zo, kan een rand zijn.

Het is eveneens cruciaal om uit de buurt van ‘s ochtends zacht blijven net na de nachtdienst,’ s nachts te vermijden extreme inname van voedsel en niet consumeren en consumeren veel te sterk voor het slapen gaan in de vroege morning.Random vermoeidheid perioden kunnen eventueel in te zetten worden gecompenseerd door korte periodes van slaap of cafeïne. Zo niet, deze elementen als lichamelijke actie, spreek met collega’s, nieuwe lucht, minimale binnentemperaturen, verblindend licht of wijzigingen in werktaken fantastische technieken om drowsiness.But voorkomen dat de verschuiving personeel moet ook ondergaan voorkomende medische controles.

De werkgever moet echt kwalen zo zorgvuldig als goed te doen om te helpen de employees.He kan je geest make-up dat het transformeren van de formulieren echt niet ‘s avonds moet bevatten function.If dit niet kan worden voorkomen, moeten de verschillende soorten bij voorkeur draaien ‘met de-zon’ . Ook moeten zij vormen slechts korte sequenties van de avond functie en 1 moet duidelijk van de arbeidstijd te blijven begint met een nacht tijd change.It moet ook plaats zijn in ontspanning dag net na de nacht en vroege ochtend shift en het moet echt worden gepresenteerd het vooruitzicht voor een ‘dutje’ tijdens of voorafgaand aan werken begint. Bovendien moet worden vermeden voor lang het werk doen klassen (extra dan acht enkele uren), dan moet worden gebouwd voor ten minste elf uur rust (indien mogelijk zestien) tussen de sessies, de complete doen het werk tijd kan voordelig worden verminderd en de toekomstige verschuiving niet begint tot op 7 in de ochtend

Category: Dieten

Comments are closed.