Welzijn Toegevoegde voordelen van zoete aardappelen en yams

Caribbeans en Afrikanen hebben de heerlijke zoete aardappel en gezond yam generaties gewaardeerd. Usain Bolt zweert bij de gele yam, een jongere escalerende in een bijzonder van hoogste Gele Yam fabrieksdistricten Jamaica’s, de hele wereld snelste loper begroet de Gele Yam als zijn seceret wapen. Geen verboden stoffen zijn grote functioneren kwaliteiten, alleen een dieet regime boost met veel gezonde Yam.

Deze twee wortel greens, zoete aardappelen en yams, zijn multifunctioneel en kunnen gemakkelijk worden toegepast in een breed scala aan strategieën , ideaal voor soepen, stoofschotels, souffles, curry’s en taarten, om de titel maar een paar te noemen. Zoete aardappelen en yams kan worden gekookt, geroosterd, gebakken of puree, kunnen zij steun aan een groot deel van de dag-tot-dag geadviseerde natuurlijke vitaminen, mineralen en vezels ons lichaam eisen te blijven in goede vorm en gezonder te leveren.

Onderzoek toont aan extra dan 70% van de mensen hebben te kampen met een lichaamsgewicht problemen, waarin ze worden lokaliseren impossibe om commando. Obesitas is naar verluidt een van de grootste medische epidemie we gaan door nu, naast alleen voor de gevolgen van het roken

Supermarkten en maaltijden uitgang bedrijven in het VK worden verteld om hun eigendom te krijgen in te kopen of te confronteren richtlijnen om significante niveaus van suikers en vet in ons voedsel te beteugelen, volgens de Guardian, 5 januari 2013.

Een evaluatie in 2005, aangenomen dat ongeveer 112.000 sterfgevallen zijn betrokken bij obesitas elk jaar in de VS en stijgende. Problemen met het gewicht is zelfs nu een belangrijke brengen van vermijdbare sterfgevallen over de hele wereld, met een toenemende prevalentie in deze beide volwassenen en kinderen. Experts zeggen, dit is een van de meest echt serieus publieke gezondheid en fitness complicaties we gaan door in de 21 ste eeuw.

Aan de andere kant is er nog steeds controverse, een van de nieuwste onderzoek wijst, zwaarlijvig kan leiden tot een voor langere tijd dagelijks leven. Dit rapport werd breed bekritiseerd, met andere autoriteiten vraagtekens bij de onderzoeken benadering gebruikt, en een populaire professor vraagt ​​de vrij pertinente vraag Heeft u op enig moment vond een 100-kalenderjaar-oude menselijke krijgen van wie zwaarlijvig is?

Persoonlijk geloof ik dat levensstijl is een maken een verschil van stabiliteit en frequente waarneming, de meeste van ons wil een lang gelukkig en evenwichtig dagelijks leven en zijn bereid om maatregelen om dit te bereiken kiezen.

Wij zijn op de hoogte van het testament moeten opleiding, en blijf uit de buurt van een volledig sedentaire levensstijl, moeten we overwegen over wat we nemen en hoe het voedingsmiddel introduceren we in ons lichaam invloed hebben op onze gezondheid. We worden geadviseerd om veel meer groenten en fruit, een stuk minder roze vlees en dierlijke vetten te consumeren.

Seizoensgebonden groenten en fruit zijn vaak verfrissend en kan een goed aanbod van natuurlijke vitaminen zijn. Toch kan dit veranderen in een wat vervelend, en als de aangever gaat, ‘sinaasappels zijn niet de enige vruchten.’ Er zijn andere intrigerende alternatieven voor de echt multifunctionele aardappelen, wortelen en kool, maar voor dit bericht gaan we zoeken naar zoete aardappelen en yams.

Zoete aardappelen

Zoete aardappelen zijn meestal verbijsterd met yams, maar de twee groenten zijn nogal verschillend en niet vergelijkbaar. Ondanks het feit dat gelijke bloeiende planten, zijn ze niet botanisch gekoppeld. De zoete aardappel (Ipomoea batatas) is een tweezaadlobbige plant die behoort tot de Convolvulaceae verwanten, verwant aan de vroege ochtend glorie familie, het te veranderen in afmeting en in de kleur van het vlees. Hoe donkerder de oranje vruchtvlees, hoe groter de beta-caroteen zij zal bestaan ​​uit.

Zoete aardappel is een knolgewas knolgewas, het is zetmeelrijke en zoete smaak, het is een veel betere toevoer van vezels dan een kom havermout, een persoon medium dimensie zoete aardappel bevatten slechts ongeveer honderdtwintig energie.

Zoete aardappelen zijn gemakkelijk te bereiken, ze zijn betaalbaar en ze smaken zo erg goed! Maar er zijn veel meer redenen waarom we echt moeten nemen in extra van deze verrukkelijke groente. Zoete aardappelen zijn een uitstekende levering van een hoeveelheid van verschillende vitamines en vitaminen en mineralen, waaronder de volgende:

 • Vitamine B6, we vinden van een veel meer over deze vitamine daarna

 • Vitamine C

  • Vitamine D

  • copper

  • manganese

  • Fibre,there zijn twee stijlen van vezels, oplosbare en onoplosbare , zowat elk met verschillende functies en kan worden ontdekt in een assortiment van plantaardig voedsel. Oplosbare vezels is gelegen in verschillende vruchten en groenten samen met zoete aardappelen, een uitstekende bron van oplosbare en onoplosbare vezels, die een deel uitvoert bij het instandhouden van de bloedsuikerspiegel balans. Het verkrijgen van een ruime hoeveelheid van deze vezel kan hulp van het ras te stoppen twee diabetes. In sommige diabetes lijdt, een verbetering van oplosbare vezels in het dieet worden verondersteld om in staat om de noodzaak van verlagen medicine.

  • Iron

  • Magnesium

  • Potassiumpotassium behoort tot de klasse van vitaminen die mineralen maar ook een ongelooflijk cruciale elektrolyt essentieel voor de goede werking van het hart, nieren, spiermassa. zenuw-en spijsverteringsstelsel.

   Een vijf centimeter ongekookt zoete aardappel bestaan ​​uit ongeveer 438 milligram kalium. Een grote gekookte zoete aardappel in de huid zijn ongeveer 850 milligram, in vergelijking, een medium sizing banaan omvatten ongeveer 440 milligram kalium en een kopje kokos h2o heeft ongeveer 600 milligram.

   kalium en andere elektrolyten dit soort van calcium, magnesium en natrium zijn erg belangrijk in het bijstaan ​​van het gehele lichaam om de vochtbalans, spiermassa contractie en hart-functie te reguleren.

   Een vijf centimeter zoete aardappel levert alle-ongeveer 112 calorieën waarvan de meeste in zijn 26 gram koolhydraten. Dit 5 inch zoete aardappel ook bestaan ​​over 4grams vezels, 2 gram eiwit en vrijwel geen ongewenst vet. Daarnaast natuurlijke vitaminen, kan zoete aardappelen leveren rond een 3e van de dag tot dag eisen van vitamine C en hoger dan vier situaties de dag-tot-dag behoefte aan vitamine A.

  • Lanceer alle natuurlijke suikers beetje bij beetje in het bloed

  • Hogere concentraties van carotenoïden, in de vorm van beta-caroteen recente rapporten heeft aangetoond dat de zoete aardappel is onovertroffen als een levering van beta-caroteen. Dit knolgewas hebben een top-kwaliteit mogelijkheid om het bloed varieert van vitamine A. verhogen

   In een Afrikaanse studie, zoete aardappelen waren gelegen te bestaan ​​tussen honderd-1000 microgram vitamine A in elk 3.five gram, voldoende, op regelmatige, om te voldoen aan 35% van alle vit A eisen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat een minimum van 3-vijf gram overtollig vet per maaltijd vrijwel van de opname van bete-caroteen uit zoete aardappelen kan verhogen.

  Yam

  Yam zijn eetbaar knollen, gerelateerd aan zoete potoes, maar zijn niet zo beladen aan vitaminen en mineralen zoals zoete aardappelen. Vrijgegeven aan de VS in 1676, wordt de frase Yam komen uit de Afrikaanse uitdrukking njam, myami of Djambi, wat betekent om te proberen om te eten. Een lid van de Dioscoreaceae of Yam huishouden, Yam zorgvuldig betrekking op lelies, en grassen.

  Real yams zijn inheems in Afrika en Azië, Yam komt in een breed scala van maten, uit de meting van een bescheiden aardappel , een document £ 130. en worden verondersteld te kunnen breiden tot meer dan zeven voet groot. Nu dat is een whapper! … Er zijn ongeveer 600 versies van yams, 95% van die zijn ontwikkeld in Afrika. Yam groeit van een wijnstok die kruipt over de vloer. De wijnstokken hebben alternatieve coronaire hart of pijl gevormde bladeren.

  In vergelijking met zoete aardappelen, yams zijn starchier en droger in textuur. Goed aanbod van vitaminen en mineralen samen met:

  Een zeer goede bron van vitamine B6, Yam zijn groot in vitamine B6. Vitamine B6 wordt gebruikt door het systeem voor de afbraak van homocysteïne, een verbinding die specifiek kan schadelijk zijn voor de bloedvatwanden.

  Mensen vandaag de dag die een hartaanval hebben gehad, zelfs terwijl ze misschien kunnen hebben typische of zelfs minimale cholesterol concentraties, worden meestal ontdekt aanzienlijke mate van homocysteïne, die is verbonden met maximize kans op hartaanvallen en beroertes. Om die reden zal een fantastische inname van vitamine B6 gevoel te maken en hebben ook aangetoond dat de mogelijkheid van coronaire hartziekte te verminderen.

  Vitamine C

  voedingsvezels

  Mangaan

  Koolhydraten , yams zijn een gezonde bron van koolhydraten in de vorm van plantaardig zetmeel en vezels. Koolhydraten uit yams levert uitgebreide duurzame energie en verminderd op de glycemische index. goed voor gewichtsverlies en heel gezond.

  Kalium, Yam aanbieding 25% van de dagelijks aanbevolen prijs van kalium, omdat in hoofdzaak uit ons eten plan bestaan ​​uit aanzienlijke reeksen van natrium, Het is extra overwegend tekort aan kalium dan natrium te zijn, zal een voedsel plan met yam helpen om een ​​fantastisch evenwicht te houden. De gewone dagelijkse volume van kalium voor een gezonde volwassenen is vastgesteld op vier, de zeven-honderd mg / dag, lager in jongeren en groter bij moeders die borstvoeding geven.

  Als de hoeveelheden kalium in het bloed verandert in te groot of veel te laag, dit kan gevolgen hebben in hartritmestoornissen, een reden waarom kalium suppliments zijn alleen toegankelijk in kleinere doses, echter toxiciteit kalium meestal niet vinden plaats van nutritionele inname. Nutritional suppliments van kalium, normaliter niet gewenst omdat een voedsel plan welvarend in fruit en groenten moeten presenteren alles wat gesprekken in een gezonder mens.

  Yam en de menopauze, yams is beweerd dat sommige menopauze en PMT borden te verminderen, wilde Mexicaanse yam zijn toegankelijk als een pasta die elke dag kan worden toegepast op de vette plaats van de huid. Toch heeft het succes van deze behandelmethode niet geverifieerd.

  Category: Supplementen

  Comments are closed.