3 unieke manieren om gewicht te verliezen in een korte tijd

3 unieke manieren om gewicht te verliezen in een korte tijd

Een medische aandoening gekenmerkt door de opslag van overtollig lichaamsvet is bekend als obesitas. In ons lichaam wordt vet opgeslagen onder de huid en rond de organen. Vet is nodig in ons lichaam voor een goede gezondheid en de bron van energie. Maar wanneer vet wordt opgebouwd in ons lichaam in overmaat leidt tot reeksen gezondheidsproblemen. Iemand met te veel of overtollig vet lopen een groter risico op het ontwikkelen van een aantal termen van kanker, diabetes mellitus, beroerte, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en artritis.

Gewichtstoename wordt veroorzaakt door overconsumptie van calorieën door het lichaam uit voedsel. Een calorie is het gebruikt om de energiewaarde van voedsel te meten eenheid. Gewicht constant blijft wanneer de calorie-inname van voedsel is gelijk aan de calorieën het lichaam gebruikt. Maar wanneer een persoon verbruikt meer calorieën dan het lichaam gebruikt als gevolg van te eten. Het lichaam slaat de extra of overtollige calorieën als lichaamsvet, waardoor latere gewichtstoename. Er zijn drie factoren die kunnen leiden tot overgewicht, biologische, genetische en life style.

Obesitas of overgewicht kan op zoveel manieren worden behandeld, maar er zijn fijne manieren om obesitas te behandelen om een ​​perfecte werking of verandering hebben. 3 unieke manieren die gebruikt kunnen worden om obesitas te behandelen is;

1. door middel van diëten:

De meest voorkomende en conservatieve behandeling voor obesitas maakt gebruik van een voedingswaarde uitgebalanceerd, caloriearm dieet. De meeste beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg en commerciële gewicht-verlies programma’s raden diëten, bestaande uit 1.200 tot 1.500 calorieën per dag, meestal in de volgende verhoudingen: 60 procent koolhydraten, 30 procent vet en 10 procent eiwit Een meer agressieve aanpak van personen die meer dan 20 kg (40 lb) overgewicht bevat zeer caloriearme diëten, variërend 400-800 calorieën per dag. Deze diëten zijn meestal gebaseerd op 4-5 porties van een liquid per dag. Kandidaten moeten zorgvuldig worden gescreend en medisch toezicht, terwijl op het dieet. Mensen op zeer caloriearme diëten verliezen ongeveer 15 tot 20 procent van hun oorspronkelijke lichaamsgewicht in 16 weken. Zodra ze gaan uit van een zeer laag calorisch dieet, ze meestal weer ongeveer de helft van dat gewicht binnen een jaar. Maaltijdvervangers zijn vloeibare shakes of deel-gecontroleerde maaltijden die worden vervangen door een of twee maaltijden per dag. Ze worden doorgaans gebruikt als onderdeel van een 1.200 tot 1.500 calorieën dieet. Studies hebben aangetoond dat maaltijdvervangers vaak effectiever dan zeer laag calorieën dieet, wat resulteert in een toename van het aantal initiële gewichtsverlies en waarmee lijners om hun gewicht verliezen optreden. In tegenstelling tot de zeer caloriearme diëten, hoeft maaltijdvervangers niet nodig dat kandidaten ontvangen een uitgebreide medische controle

2. wijziging van gedrag

Veel eten en lichaamsbeweging combineren om gewichtstoename te bevorderen. Bepaalde tijden, plaatsen, activiteiten en emoties kunnen worden gekoppeld aan periodes van veel eten of inactiviteit. Veel obesitas behandelprogramma’s raden individuen houden een eetdagboek dat alle voedsel of drank geconsumeerd registreert, wanneer en met wie het werd verbruikt, en de stemming of neerslaan van gebeurtenissen die leiden tot het eten. Na een tot twee weken, kan het dagboek een patroon van activiteiten of negatieve emoties die leiden tot overeten te onthullen. Zodra deze eating signalen worden geïdentificeerd, kunnen technieken worden ontwikkeld en toegepast om ongewenste eetgewoonten voorkomen.

3. gewichtsverlies medicatie

Gewichtsverlies medicatie van elk type zijn alleen geschikt voor mensen met B MI van 30 of hoger, of een B MI van 27 of hoger vergezeld gewicht gerelateerde medische aandoeningen, zoals diabetes mellitus of hypertensie. Amfetamine drugs werden vroeger voorgeschreven om zwaarlijvigheid te bestrijden, maar hun goed gedocumenteerde bijwerkingen, zoals slapeloosheid, angst, en tolerantie (de noodzaak om steeds hogere dosissen nemen om verder te gaan om hetzelfde effect te veroorzaken), maakte ze minder populair door de late jaren 1970 . Over een periode van zes maanden, kan gewichtsverlies medicijnen resulteren in een 10-procent reductie van het lichaamsgewicht. Gewichtsverlies vertraagt ​​of stopt na zes maanden, en stopzetting van medicatie meestal veroorzaakt gewicht terug te krijgen. Het voortgezet gebruik van medicijnen houdt het grootste deel van het verloren gewicht terug te keren voor twee jaar. Veel deskundigen raden dat medicijnen voor gewichtsbeheersing continu worden gebruikt, zoals medicijnen voor diabetes mellitus en hypertensie. Helaas zijn weinig studies de gevolgen op lange termijn van gewichtsbeheersing geneesmiddelen onderzocht.

Category: Uncategorized

Comments are closed.