Afvallen En Diabetes Met Low GI voedsel

Afvallen En Diabetes Met Low GI voedsel

De glycemische index (GI) is een rating van koolhydraten op een schaal van 0 tot 100, afhankelijk van de mate waarin ze verhogen de bloedsuikerspiegel na het eten. Voedingsmiddelen met een GI van 70 en hoger worden beschouwd als hoog GI voedsel, 56-69 als medium GI voedsel, 55 en hieronder zo laag GI voedsel.

Een hoge GI voedingsmiddelen zijn die snel worden verteerd en opgenomen in de bloedstroom en leiden tot merkbare schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Omgekeerd, lage GI voedsel, vanwege hun trage spijsvertering en absorptie, produceren geleidelijke stijging van de bloedsuiker en insuline niveaus, en hebben bewezen voordelen voor de gezondheid.

Voordelen van GI-dieet
GI-dieet is niets anders dan het eten van meer lage GI voedsel dan een hoge GI voedsel. Het is goed voor snel gewichtsverlies en beste dieet voor diabetici. Men kan gemakkelijk hun lage GI-dieet plannen door het opnemen van gezonde vetten, goede koolhydraten en magere eiwitten allemaal samen. De minst bewerkte voedingsmiddelen, zoals de groenten, peulvruchten en volkoren brood hebben een lage GI-waarde. Ze maken ons voller te voelen en ons te vermijden van het nemen van voedsel heel vaak. Naast de vezel uit de lage GI voedsel helpt om het bloed cholesterol en de bloedsuikerspiegel.

Hieronder volgen enkele meer voordelen van GI-dieet
• Vermindert honger en houden ons voller voor langere tijd – te beheren en af ​​te vallen
• Aanhoudende energie
• Verhoogt de gevoeligheid van het lichaam voor insuline
• Helpt bij diabetes
• Vermindert het risico op hart-en vaatziekten
• Verbetert de goede cholesterol
• Zorgt voor langdurige fysieke uithoudingsvermogen

Low GI voedsel
Rijst is het belangrijkste basisvoedsel voor de grote bevolking van India. Tussen de verschillende soorten rijst, Doongara – een unieke verscheidenheid van rijst geoogst in Australië werd gevonden om de rijst met een lagere glycemische index zijn. Het heeft een GI van 56, gevolgd door Basmathi rijst met de GI-waarde van 58. De lage GI van deze rassen mensen helpen om voller langer te blijven en biedt tevens langdurige energie voor fysieke uithoudingsvermogen. Het is een gezonde keuze voor de mensen die op zoek om energie op te doen en om gewicht te verliezen. In feite, is het nuttig voor diabetici.

Het beste voorbeeld voor lage GI voedsel dat duurzame energie geeft is de Pasta. Pasta’s low GI is door de fysieke insluiten van ungelatinised zetmeelkorrels in een sponsachtig netwerk van eiwitmoleculen in de pasta deeg. Daardoor pasta van elke vorm en grootte hebben een vrij lage GI (30 tot 60). Evenzo Aziatische noedels zoals Hokkien, udon en rijst vermicelli hebben ook lage tot gemiddeld GI waarden.

Hoe laag GI voedsel in onze voeding zijn
• Vermijd vette voedingsmiddelen
• Voeg brood, haver en levensmiddelen gemaakt van gerst en zemelen in uw ontbijt. Brood gemaakt van volle granen, zal stenen begane grond lagere GI hebben
• Probeer Doongara rijst, gestoomde bruine rijst, noedels en pasta’s in plaats van de reguliere geslepen rijst gebruiken
• Geniet van alle soorten fruit en groenten, maar proberen om aardappelen in uw dieet te vermijden
• Schakel over naar natuurlijke zoetstoffen zoals honing in plaats van gewone suiker

Met de toenemende bezorgdheid van obesitas en de gevolgen ervan, kan men zijn lage GI voedsel in zijn normale dieet om zijn lichaam functionaliteit en welzijn te verbeteren, naast het verminderen van het gewicht.

Category: Uncategorized

Comments are closed.