Hoeveel calorieën om gewicht te verliezen

Hoeveel calorieën om gewicht te verliezen

Afvallen lijkt misschien moeilijk, maar de theorie erachter is eigenlijk heel simpel. Om gewicht te verliezen, moet je verbruiken meer energie dan je lichaam neemt inch Wanneer dit gebeurt, je lichaam moet vertrouwen op vetreserves voor energie. Daarom verbrandt lichaamsvet en, daarmee, overgewicht. Dus, hoe krijg je naar het punt waar je lichaam gebruikt vet voor energie? Nou, als het gaat om ons lichaam, wordt energie gemeten in calorieën. Dus, om gewicht te verliezen, moet je minder calorieën dan je verbrandt eten; eenvoudig genoeg.

Een manier om dit zogenaamde “calorie tekort” te creëren is door het eten van minder calorieën. Echter, blindelings bezuinigen op voedsel is niet een logische oplossing. In plaats daarvan, is het een goed idee om een ​​goede schatting van precies hoeveel calorieën je nodig hebt om te eten om gewicht te verliezen. Dit aantal zal variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van verschillende factoren, die allemaal kunnen invloed hebben op de snelheid van gewichtsverlies. Er zijn een aantal verschillende methoden voor het vinden eigen optimale aantal calorieën, en dankzij het internet, is het ook mogelijk om deze te berekenen in seconden.

Om te weten te komen hoe om gewicht te verliezen, moet je om te beginnen door te weten hoeveel calorieën er nodig is om uw huidige gewicht te handhaven. Dit staat bekend als de ‘basaal metabolisme “(BMR), die het aantal calorieën dat je zou elke dag te gebruiken, zelfs als u niets anders dan in bed liggen deed meet. BMR kan worden berekend met behulp van de Harris-Benedict formule, die bestaat uit afzonderlijke berekeningen voor mannen en vrouwen. Voor vrouwen, de formule is als volgt:

655 + (4.3 x gewicht in kilo’s) + (4.7 x lengte in cm) – (4.7 x leeftijd in jaren)

En voor mannen: 66 + (6,3 x gewicht in kilo’s) + (12.9 x lengte in centimeters) – (6.8 x leeftijd in jaren)

Voor degenen die niet willen om dergelijke wiskunde te doen, zijn er verschillende websites die BMR calculators online aanbieden. Een van deze is:

Natuurlijk, de meeste van ons niet gewoon liggen rond roerloos hele dag. Dus, is het ook belangrijk om te weten te komen hoeveel calorieën onze dagelijkse activiteiten te gebruiken. Hoewel dit zal variëren van de ene persoon naar de andere en de ene dag op de andere, is er een standaard regel te volgen. Als je zijn meestal zittend, vermenigvuldig je BMR met 120%. Deze trend zet zich voort als volgt:

Licht actief – 130% BMR

Matig actieve – 140% BMR

Zeer actief – 150% BMR

Als je eenmaal weet hoeveel calorieën je nodig hebt om gewicht te behouden, wil je dat nummer gekapt om gewicht te verliezen. Het beste is om gewoon aftrekken 500 calorieën uit je dieet. Dit laat u met een calorie tekort 3500 aan het eind van de week, en 3500 is het precies hoeveel calorieën zijn in £ 1. Dus, volgens deze methode, zou je minstens een pond per week, dat is een veilige, constante gewichtsverlies tarief verliezen. Voeg in de oefening, en je zal een nog groter tekort calorie maken en verliezen nog meer.

Category: Uncategorized

Comments are closed.