Kan dat buikvet niet verliezen? Hier is waarom …

Kan dat buikvet niet verliezen? Hier is waarom …

De meeste mensen weten dat de oefening is een belangrijke factor in natuurlijke gewichtsverlies, maar de verkeerde soort oefening voor sommige mensen kan zelfs worden voorkomen dat ze van het verliezen van vet! Mensen die het grootste deel van hun overtollige gewicht te dragen in de onderbuik, in de vorm van de hangende slappe vette storting onder de taille kan uitoefenen teveel en / of te hard en eigenlijk interfereren met hun vermogen om gewicht te verliezen.

De bijnieren kleine klieren die zitten bovenop de nieren (“bijnier” vertaalt “bovenop de nier”). Alhough ze klein zijn, de bijnieren krachtige organen hormonen produceren betrokken bij vele functies. De meest bekende van de bijnier horomones is waarschijnlijk adrenaline (ook wel epinefrine). U wellicht al bekend zijn met de werking van adrenaline, die het lichaam mobiliseert tot actie door het verhogen van de hartslag, verhogen de bloeddruk en ademhaling, en door het verhogen van de bloedsomloop naar de spieren van het lichaam. Adrenaline bevordert ook de verbranding van vet voor energie, zodat bijnierfunctie kan gewichtsverlies te bevorderen gedurende korte periodes van fysieke of zelfs emotionele stress.

De bijnieren produceren een ander hormoon dat de gewichtstoename kan bevorderen dat wel. Dit hormoon is cortisol en het de neiging om de opslag van vetten in de onderbuik. In tegenstelling tot de adrenaline die wordt geproduceerd voor slechts een korte periode van tijd, kan de bijnieren produceren cortisol op lange termijn. Dit houdt in dat elke vetverbrandende effecten van adrenaline zal worden overwonnen in de lange run door de vet-opslag effecten van cortisol. Vanuit een oogpunt survival, cortisol dient het doel om noodopslagtank van vet voor energie als het lichaam onder spanning gedurende een lange tijd. Deze opslag van vet in de onderbuik zal energie en houdt een persoon in leven als hij of zij lange periodes leeft onder moeilijke en fysiek veeleisende omstandigheden moeten doorstaan. Het probleem is, mentale / emotionele stress zal te verheffen cortisol niveaus, en voor personen die bijzonder stressvolle leven te leiden, zal de aanhoudende hoge cortisol niveaus waarschijnlijk stimuleren onderbuik vet afzetting.

Dus wat heeft dit te maken met de oefening? Nou, voor iemand die onder chronische emotionele stress en waarvan de bijnieren zijn voortdurend overwerkt, hun cortisol productie is al hoog en hun vermogen om adrenaline te produceren is grotendeels uitgeput. Als je veel zware inspanning in de mix toe te voegen, het resultaat is meer cortisol productie. Als cortisol verhogen, is er een steeds grotere tendens om vet op te slaan in de onderbuik.

Veel mensen in deze situatie die vastbesloten zijn om gewicht te verliezen zal hun onvermogen om gewicht te verliezen als een aanwijzing dat ze moeten harder en vaker te oefenen zien. Deze mensen kunnen in staat zijn om verder te gaan om gewicht te verliezen in het algemeen, want als je meer calorieën verbranden dan u nemen, zal je gewicht verliezen, maar ze nooit in staat zijn om die lagere buikvet te elimineren. Dus ze werken nog harder, maar het buikvet blijft – en worden ze meer en meer vermoeid en eigenlijk beginnen te verliezen sterkte in de spieren van de armen en benen.

Waarom zou somone kracht te verliezen in de spieren in de armen en benen? Oefening wordt gebruikt voor het versterken en ontwikkelen van de spieren, is het niet? Nou, cortisol niet alleen slaat vet in de onderbuik, het stimuleert ook de afbraak van spieren en andere weefsels te gebruiken voor onmiddellijke behoeften energie. Zodat het meer bepaald een persoon is om weg te oefenen het buikvet, is het meer cortisol geproduceerd, en als we een ogenblik geleden zei, als je meer calorieën verbranden dan je in, je zult gewicht verliezen, maar in dit geval het gewicht wordt verloren is spieren en niet vet!

Het resultaat is een neerwaartse spiraal van vermoeidheid, verlies van spiermassa en kracht, en soms ook de ontwikkeling van gezamenlijke problemen als het lichaam eet zijn eigen weefsels voor energie – maar er is geen vermindering van die onderbuik vet borg die het lichaam houdt in reserve.

Dus wat moet een persoon met dit probleem te doen om die onderbuik “pooch” verliezen? Nou, in de eerste plaats is het belangrijk om erachter te komen of u daadwerkelijk in deze categorie vallen, want met uitzondering van iemand die heeft een hoge cortisol productie en overwerkt bijnieren, krachtige oefening is nog steeds een van de meest effectieve gewichtsverlies maatregelen men kan nemen.

Iemand met een hoge cortisol probleem zal een bepaalde verzameling van tekenen en symptomen hebben. Ten eerste, zoals we al verschillende keren heeft gezegd, het overtollige gewicht wordt bijna uitsluitend afgezet in de onderbuik. Het gewicht zou een slappe gebied net onder de taille te creëren. Zoals we al hebben gezegd, kan er verlies van spierweefsel in de armen en benen en dit misschien zichtbaar merkbaar, of het kan gewoon manifesteren als een onvermogen om kracht op te bouwen in deze spieren. Daarnaast kunnen mensen met bijnier vermoeidheid en hoge cortisol een verzameling van symptomen die kunnen zijn chronische vermoeidheid, cravings voor zoute voedingsmiddelen, een behoefte aan cafeïne of andere stimulerende middelen gewoon om wakker te blijven tijdens de dag, zwelling in de onderbenen, duizeligheid bij hebben snel als gevolg van een zittende positie, tal reumatische problemen, krampen in de kuiten ‘s nachts, en wakker worden vaak in het midden van de nacht.

Als u in deze categorie valt van bijnier vermoeidheid / hoge cortisol, oefening is nog steeds belangrijk, maar je wilt het soort oefening die je helpt om omgaan met stress, geen oefening die extra spanning creëert. Voor iemand met overwerkt bijnieren, het beste type van oefening is relatief lage intensiteit aërobe oefening voor 30 tot 60 minuten ongeveer 3 keer per week. Dit is oefening die je kunt doen zonder uit adem en zonder gevoel achteraf vermoeid. Onder de opties voor dit type van oefening zijn wandelen, fietsen, zwemmen, yoga, tai chi, en lage intensiteit aerobics. Oefenen buitenshuis lijkt met name gunstig voor vermindering van stress, en vervolgens cortisol verminderen, tenminste als er geen extreme temperaturen te behandelen. Naast het gaan naar een lagere intensiteit type oefening, is het belangrijk om ervoor te zorgen om voldoende eiwitten te eten om spiermassa te behouden. Dit is eenvoudig te realiseren door de meeste mensen, maar als je al drastisch snijden calorieën om gewicht te verliezen, ben je waarschijnlijk daadwerkelijk werkt tegen jezelf. Slechts 3 tot 4 gram vlees, vis, eieren, zuivel of drie keer per dag is voldoende om je spieren te sparen. Als je een veganistisch, maar zorg ervoor dat u voldoende bonen, noten, zaden en andere eiwitrijke voedingsmiddelen eten. Als je hebt niet gewerkt als een gek om te proberen om zich te ontdoen van dat buikvet, maar alles wat je hebt weten te bereiken was moe, zwak en pijnlijk gevoel, door het verminderen van de intensiteit van uw workouts en controleren van stress te beter, je ‘ zult waarschijnlijk merken dat het buikvet geleidelijk krimpt weg en je zult kijken en voel me geweldig!

Category: Uncategorized

Comments are closed.