Proteine dieet

Proteine dieet? Zonder twijfel, eiwit is de koning van alle voedingsstoffen. Het biedt de bouwstenen voor enzymen en hormonen, maakt zenuw-en hersencellen om effectief te communiceren met elkaar, en bevordert het herstel en de groei van spierweefsel. Elke cel in je lichaam bevat eiwit, het leven kon niet verder zonder.

De consumptie van eiwitten, echter, is misschien wel de meest controversiële van alle voedings-onderwerpen. Helaas hebben veel voeding professionals niet op de hoogte gehouden van recent onderzoek en blijven aanhangen achterhaalde theorieën over het onderwerp. Dit heeft geleid tot een groot aantal mythen die op hun beurt zijn als evangelie genomen door het grote publiek. De volgende zijn enkele van de meest voorkomende misvattingen over eiwithoeveelheid:

mythe: eiwitrijke diëten je vet.

Feit: er is geen twijfel dat het eten van te veel eiwit zal pack op de kilo’s, maar zo zal het eten van te veel calorieën uit koolhydraten of vet! Gewichtstoename wordt beheerst door de wet van de thermodynamica: als je meer calorieën dan je verbruikt, zul je gewicht. Bijgevolg, het is niet eiwit per se dat de oorzaak van gewichtstoename, het is een overconsumptie van calorieën. Het maakt niet uit wat je eet, als je te veel van consumeren, zul je uiteindelijk omhoog beëindigen krijgend vet.

In werkelijkheid, als je om een ​​maaltijd met alleen eiwitten, koolhydraten of vet eten, zou het eiwit maaltijd veroorzaken de minste hoeveelheid van gewichtstoename. U ziet, een groot percentage van de calorieën uit eiwit worden verbrand in het verteringsproces. Dit wordt het thermische effect van voedsel. Van alle macronutriënten eiwit de hoogste thermische effect, afbranden ongeveer 25 procent eiwit van de verbruikte calorieën. Ter vergelijking: slechts 15 procent van de calorieën uit koolhydraten verbrand bij de spijsvertering; vet heeft nagenoeg geen thermische effect dan ook. Dus, alle andere dingen gelijk zijn, zou een eiwitrijk dieet minder snel vet afzetting veroorzaken dan ofwel een hoge carb of hoog vet dieet.

Bovendien, in tegenstelling koolhydraten, eiwit is niet stimuleert aanzienlijke insuline respons. Insuline is een hormoon opslag. Zijn belangrijkste doel is om te neutraliseren de bloedsuikerspiegel, het is ook verantwoordelijk voor het pendelen vet in adipocyten (vetcellen). Als koolhydraten worden ingenomen, de alvleesklier insuline om de bloedsuikerspiegel te wissen uit de bloedsomloop. Afhankelijk van de hoeveelheid en het soort geconsumeerde koolhydraten, kunnen insuline niveaus enorm fluctueren, verhoogde de mogelijkheid van opslag van vetten. Aangezien eiwit effect op de insulinesecretie te verwaarlozen, is de kans op vetopslag verminderd

wat meer is, de consumptie van eiwit de neiging om verhoging van de productie van glucagon, een hormoon dat het effect van insuline tegenwerkt. Aangezien een primaire functie van glucagon is om aan te geven het lichaam om vet te verbranden voor brandstof, vet verlies, in plaats van vet te krijgen, heeft de neiging om te worden bevorderd.

Mythe: eiwitrijke diëten zijn schadelijk voor uw nieren.

Feit: het metabolisme van eiwitten een ingewikkelde reeks van gebeurtenissen, zodat juiste assimilatie plaatsvinden. Tijdens de spijsvertering, is eiwit opgesplitst in zijn samenstellende delen, de aminozuren (via een proces genaamd deaminering). Een bijproduct van deze gebeurtenis is de productie van ammonia, een toxische stof in het lichaam. Ammoniak zijn beurt snel omgezet in het betrekkelijk niet-giftige stof ureum, die vervolgens getransporteerd wordt naar de nieren voor uitscheiding.

In theorie kan een grote ophoping van ureum belasten de nieren, afbreuk hun vermogen om vitale functies. Dit werd ondersteund door studies op mensen met bestaande nierziekte. Het is goed gedocumenteerd dat een eiwitrijk dieet uremie (nierfalen) verergert in die worden gedialyseerd (dat wil zeggen de kunstnier machine), terwijl een laag eiwit dieet helpt bij het verlichten van de aandoening. Proteïnurie en andere complicaties ook waargenomen in deze populatie.

Er is echter geen bewijs dat een dieet rijk aan eiwitten nadelige effecten op mensen met normale nierfunctie is. Gezonde nieren zijn goed in staat om te filteren op ureum; overtollige wordt gewoon verdreven in de urine. Rekening met het feit dat, in de afgelopen eeuw, miljoenen atleten hebben grote hoeveelheden eiwit geconsumeerd zonder incident. Zeker, als eiwitrijke diëten veroorzaakt nierziekte, zou al op dialyse deze atleten moeten zijn. Toch bij overigens gezonde personen, niet een peer-reviewed tijdschrift heeft gedocumenteerd elke nierafwijkingen als gevolg van een verhoogde inname van eiwit.

Even terzijde, is het nuttig om een ​​ruime hoeveelheid te drinken bij het consumeren van een eiwitrijk dieet. Dit helpt te spoelen systeem en vergemakkelijkt de uitscheiding van ureum uit het lichaam. Voor de beste resultaten wordt een dagelijkse inname van ten minste een liter water aanbevolen drinken van kleine hoeveelheden gedurende de dag.

Mythe: eiwitrijke diëten resulteren in een buitensporige consumptie van ongezonde verzadigde vetten.

Feit: de meerderheid van de Amerikanen hun eiwitten te krijgen van rood vlees en zuivelproducten, voedingsmiddelen die een hoog percentage verzadigd vet hebben. Vetrijke eiwitbronnen zoals spek, t-bone steaks, harde kazen, en volle melk zijn nietjes van de Amerikaanse dieet. Wat meer is, ketogeen ‘dieet goeroes “zoals Dr. Robert Atkins de consumptie van deze producten, touting ze als haalbare dieet opties. Daarom hebben high-protein diëten synoniem geworden met de inname slagader-verstoppingen vetten.

Er is echter geen reden waarom een ​​hoge eiwitinname moeten worden afgeleid van cholesterol-geladen voedsel. Er zijn vele eiwitvoorziening weinig of geen verzadigde vetten. Kipfilet, eiwit, en peulvruchten zijn allemaal uitstekend, vetarme eiwit keuzes. Door simpelweg het kiezen van de “juiste” voeding, kan een eiwitrijk dieet worden gehandhaafd met een minimaal effect op vet consumptie.

Bovendien is het belangrijk te realiseren dat bepaalde vetten, met name de onverzadigde, omega vetzuren, zelfs gunstig zijn voor uw welzijn, helpen bij de absorptie van vet oplosbare vitaminen en bevordering van de productie van diverse hormonen, celmembranen en prostaglandines. Deze “essentiële” vetten niet kunnen worden vervaardigd door het lichaam en daarmee worden verkregen door middel voeding. Koud water vis (zoals zalm, makreel en forel), tofu en pindakaas zijn eiwit voedingsmiddelen op basis van die ook geweldige bronnen van essentiële vetten. Hun verbruik is aangetoond dat een positieve invloed op cardiovasculaire gezondheid en vermindert het risico op verschillende soorten kanker.

Mythe: eiwitrijke diëten zijn niet nodig voor atleten.

Feit: als je gelooft dat het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), is er geen verschil in eiwitbehoefte tussen atleten en bank aardappelen. Dit wordt weerspiegeld in de RDA voor eiwit, dat voor alle personen, ongeacht hun activiteit.

Echter, in tegenstelling tot de USDA positie, hebben studies aangetoond dat atleten inderdaad meer eiwitten dan sedentaire individuen vereisen. Als je beweegt, worden eiwitopslag afgebroken en gebruikt voor brandstof (via een proces genaamd gluconeogenese). De vertakte aminozuren (BCAA), met name, worden bij voorkeur ingezet als energiebron tijdens intensieve training, evenals alanine en glutamine. Het is aangetoond dat bij atleten een laag eiwitgehalte (equivalent aan de RDA voor eiwit) consumeren, wordt het gehele lichaam eiwitsynthese af, wijzend een afbraak van spierweefsel.

Anderzijds is het onverstandig om enorme hoeveelheden eiwit innemen in de hoop dat het atletische verbeteren. Bodybuilders vaak een abonnement op deze “meer is beter” filosofie en de kloof zich met eiwitrijke voedingsmiddelen en supplementen (een populaire bodybuilder beweert in te nemen zo veel als 1000 gram eiwit per dag!). Helaas heeft het lichaam alleen de capaciteit om een ​​beperkte hoeveelheid eiwit benutten. Zodra het verzadigingspunt is bereikt, extra eiwit niets aan het lichaam en wordt ofwel gebruikt als energie of omgezet in triglyceriden en opgeslagen als vet. In het algemeen kan een optimale eiwitsynthese worden bereikt door het consumeren van een gram eiwit per kilo lichaamsgewicht. Zo is voor het maximaliseren van kracht en prestaties, moet een 150-pond persoon verbruiken ongeveer 150 gram eiwit per dag.

Het is ook belangrijk om te realiseren dat op zichzelf geen effect op eiwit spier voordelen heeft. In tegenstelling tot argumenten van diverse vullen fabrikanten, eiwit poeder die totaal niet magische formules voor de opbouw van spieren. Je kunt niet verwachten dat alleen consumeren een proteïne drankje, leun achterover en kijk je spieren groeien. Dit zou kunnen maken goede advertentietekst, maar het vertaalt zich niet in de werkelijkheid. Alleen door intensieve krachttraining kan eiwit worden gebruikt voor gespierde reparatie en het bevorderen van de ontwikkeling van mager spierweefsel.